PEC Zwolle slaat slag met dragende kracht Almere City

Foto: PEC Zwolle slaat slag met dragende kracht Almere City

PEC Zwolle heeft deze transferzomer al behoorlijk wat aanwinsten opgepikt, maar alleen transfervrij of via huurconstructies. Daar komt nu verandering in, want voor Sherel Floranus, die over lijkt te komen van Almere City FC, moeten de Blauwvingers wél betalen.

Sherel Floranus hard op weg naar PEC Zwolle

Floranus is sinds de zomer van 2023 (toen hij overkwam van Antalyaspor) een dragende kracht in het Yanmar Stadion, waar hij vrijwel álle duels speelt. Het moet echter gek lopen wil daar binnen korte tijd géén einde aan komen, want… de vleugelverdediger, die zowel op de rechter- als de linkerkant uit de voeten kan, maakt zo goed als zeker een transfer naar PEC Zwolle.

Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien in het MAC³PARK stadion, maar de verwachting is dat de back die met goed gevolg doorstaat. En dan zal hij zijn handtekening onder een driejarig contract zetten bij zijn nieuwe werkgever, die dus wel degelijk wat geld voor hem op tafel moet leggen. Het huidige contract van Floranus, in Almere, loopt namelijk nog één seizoen door, tot medio 2025.

De transfer van Floranus komt niet als een donderslag bij heldere hemel, want op zaterdagavond ontbrak hij al in de selectie van coach Hedwiges Maduro, vanwege ‘transferperikelen’. Vorig seizoen was hij nog aanvoerder in het Yanmar Stadion, maar deze voetbaljaargang wordt de ‘armband’ in Flevoland gedragen door Thomas Robinet.

“Dat horen jullie snel”

Voorafgaand aan het duel met PSV (1-7 verlies) werd Maduro door Hans Kraaij junior geconfronteerd met de afwezigheid van Floranus: “Heeft dat met transferperikelen te maken?” “Ja”, antwoordde de trainer meteen. “Daar kan ik weinig over zeggen, maar er speelt wel wat. Dat horen jullie snel. Of het Nederland of buitenland is? Daar kan ik niks over zeggen.” Dat kunnen wij dus wél: als alles goed gaat, verhuist de verdediger naar Zwolle.

Goede aanwinst?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie