Perez: “Verbetering zichtbaar bij Ajax, maar de kwaliteit…”

Foto: Perez: “Verbetering zichtbaar bij Ajax, maar de kwaliteit…”

Kenneth Perez ziet dat er verbetering zichtbaar is bij Ajax, maar vindt dat het niveau nog niet om naar huis te schrijven is. De voetbalanalist stelt dat het de Amsterdammers ontbeert aan kwaliteit. Ajax bleef afgelopen zondag op een teleurstellend 2-2 gelijkspel steken tegen Almere City.

Matig Ajax

“Ik zie echt wel dat Ajax zich aan het verbeteren is”, vertelt Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. “Ik vind wel dat ze aanvallend en verdedigend meer op een voetbalteam lijken.” De Deen begint dan ook spelpatronen te zien. “Alleen is de kwaliteit niet bijster goed bij Ajax, dat zie je ook wel. Spelers zijn gewoon niet zo heel erg goed. Ze zijn wel bezig om het tactisch beter te doen en werken voor elkaar.”

Sterk spelende Brobbey

Volgens Perez had Brobbey zijn hoogste balcontacten ooit in de Eredivisie. “Omdat ze de lijnen vrij goed openmaakten”, verklaart de voetbalanalist. “Uit die andere twee (Steven Bergwijn en Steven Berghuis, red.) kwam echt helemaal niks vandaag… Brobbey is de enige die echt iets teweeg brengt. Die anderen gaan naar binnen en dan is het weer een slap schot.”

Toch ziet Perez ook nog wel verbeterpunten voor Brobbey. “Het enige wat ik nog wel van hem zou willen zien, is het los zijn. Nu zoekt hij elke keer zijn tegenstander op, maar het zou mooi zijn als hij af en toe ook een loopactie doet.” Daarnaast had de Deen nog kritiek op Benjamin Tahirovic, die een strafschop veroorzaakte. “Hoezo denk jij dat deze sliding een goede oplossing is? In welke wereld leef je als je denkt dat dit een goede oplossing is?”

Zie jij Ajax nog Europees voetbal halen?

  • Ja, dat gaat wel lukken
  • Nee, dat gaat niet lukken
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie