Peter Uneken was topkandidaat hoofdtrainerschap bij Roda, maar RKC wilde niet meewerken

Foto: Peter Uneken was topkandidaat hoofdtrainerschap bij Roda, maar RKC wilde niet meewerken

Roda JC wilde na het vertrek van Jurgen Streppel afgelopen winter Peter Uneken (51), assistent-coach bij eredivisionist RKC, contracteren als nieuwe hoofdtrainer. De Keuken Divisieclub had zeer serieuze interesse in de oud-prof om hem over te nemen, bevestigt algemeen directeur van de Waalwijkers Frank van Mosselveld tegenover SoccerNews.nl. Tot een overeenkomst kwam het echter niet, waarna de Limburgers uiteindelijk kozen voor Edwin de Graaf.

“Roda was zeer geïnteresseerd in de winter in Peter om hem over te nemen, maar daar wilden wij toen niet aan meewerken”, legt Van Mosselveld verder uit aan SoccerNews.nl. Het gerucht dat voormalig verdediger Uneken – die een contract heeft bij RKC tot medio dit jaar – nu wederom in beeld zou zijn bij Roda om vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer te worden in Kerkrade, daar zegt de AD van de Brabantse eredivisionist niks van af te weten. “Dat is mij niet bekend.”

Uit de eerdere serieuze interesse blijkt dus wel dat Roda-directeur Jordens Peters, niet bereikbaar voor commentaar, gecharmeerd is van Peter Uneken als hoofdtrainer. Het duo speelde in het verleden samen bij FC Den Bosch. Peter Uneken werkte eerder na zijn actieve spelersloopbaan als trainer in de jeugd van het al genoemde Den Bosch, NEC, PSV en als assistent van een vertegenwoordigd jeugdelftal bij de KNVB in Zeist.

Daarna ging hij wederom aan de slag binnen de jeugdopleiding van de Eindhovense topclub en schoof uiteindelijk door naar Jong PSV, waar hij eerst assistent en later werkzaam was als hoofdtrainer. In juli 2021 vertrok de voormalig verdediger van onder meer FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport naar RKC. Bij de Waalwijkse club is hij al enige tijd de rechterhand van hoofdtrainer Joseph Oosting.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie