‘Pijnlijk Ajax-statement Farioli’

Foto: ‘Pijnlijk Ajax-statement Farioli’

Ajax-trainer Francesco Farioli is dit seizoen aan het rouleren geslagen. De Italiaan claimt iedereen fit te willen houden, maar Kenneth Perez sluit niet uit dat er iets anders speelt.

Francesco Farioli maakt Ajax-selectie onzeker

Tegen Willem II (1-0 zege) koos Farioli voor tien andere spelers bij Ajax. Leon ten Voorde benadrukt dat hij best kan begrijpen dat de trainer wijzigingen doorvoert na het bezoek aan Qarabag FK. “Dat is niet naast de deur, maar met rouleren moet je ook een beetje naar de posities kijken. De creatieve jongens die voorin staan, kun je een keer wisselen, maar je moet je belangrijkste spelers gewoon opstellen”, stelt hij in Voetbalpraat.

Ten Voorde, journalist van TC Tubantia, vervolgt: “In een selectie moet ook hiërarchie zijn. Nu krijg je elke keer de onrust van speel ik of speel ik niet. Je ziet het aan het spitsengedoe. Brobbey maakt geen goal en wordt hier niet heel veel zekerder van. Ik ben benieuwd naar zijn opstelling in De Kuip, want dan mag je verwachten dat hij zijn beste elf opstelt. Je moet nu een kern hebben van zeven, acht spelers die voor jou vaste waarden zijn. Die spelen gewoon.”

Twijfels

“Zou het ook kunnen dat hij niet weet wie de beste zijn?”, stelt Perez op zijn beurt een pijnlijke vraag. “Het is nu niet om aan te gluren, maar je pakt wel punten. Je verliest heel weinig, alleen de amusementswaarde heeft ook bepaalde waarde. Dat mensen naar het stadion komen en zeggen: dit wordt lekker. Dat is er niet en dat is waar Frank de Boer op sneuvelde. Mensen vonden het heerlijk dat je kampioen werd, maar het was niet om aan te gluren.”

De ESPN-analist stelt dat Ajax dit seizoen stabieler oogt. “Eigenlijk is het verrassend dat mensen verrast zijn over dat Ajax zo speelt. Je hebt een trainer aangesteld en je hebt gezien wat voor cijfers hij had bij Nice. Ik vind het best wel gek dat mensen vinden dat Ajax superaanvallend hoort te spelen met een trainer die aangesteld is en precies het tegenovergestelde doet. Het gebeurt niet onder deze trainer.”

Eens met de heren?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie