Pijnlijke avond voor Atlético Madrid en Real Sociedad in LaLiga

Zowel Atlético Madrid als Real Sociedad beleefden woensdagavond op eigen veld een domper. De hoofdstedelingen kwamen ondanks veel kansen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Espanyol. Sociedad kreeg de deksel op de neus na een rode kaart voor Mikel Oyarzabal. Zijn ploeg verloor met 1-2 van Deportivo Aláves.

Atlético loopt opnieuw averij op

Atlético begon de competitie nog goed met een overwinning, maar liep vervolgens tegen puntenverlies op bij Villareal (2-2). Thuis tegen Espanyol, dat de eerste twee duels allebei verloor, moesten Los Rojiblancos zich zien op te richten. Daarbij stonden de nieuwste spitsen Julián Alvarez en Alexander Sørloth in de basis en begon Antoine Griezmann op de bank. De van Chelsea overgekomen Conor Gallagher was eveneens reserve en zou nog geen minuten maken.

Atlético creëerde al snel behoorlijk wat kansen, maar de bal wilde er niet in. Zo raakte Samuel Lino de paal. De ploeg gingen zonder doelpunten de rust in, waarbij Diego Simeone ingreep met drie wissels. Onder meer Griezmann loste Alvarez al. Tien minuten na rust was het Rodrigo Riquelme die de bal eindelijk in het doel kreeg, maar de goal ging niet door vanwege buitenspel. Vervolgens werd de ploeg uit Barcelona iets brutaler, maar een uitoverwinning zou wel heel erg gestolen zijn. Espanyol sleepte de 0-0 over de streep en kon tevreden huiswaarts keert. Het scoorde echter nog niet in de eerste drie wedstrijden en op zoek naar creativiteit gaat het zich versterken met Ajacied Naci Ünüvar. Voor Atlético is het tweede puntenverlies een hard gelag.

Rode kaart leidt puntenverlies Sociedad in

Na de nederlaag bij de competitiestart herstelde Real Sociedad zich met een uitzege bij Espanyol (0-1). Thuis tegen Alavés trad het aan zonder Mikel Merino, die zijn transfer naar Arsenal afrondde. Met Sheraldo Becker in de basis sloeg de vlam in de pan na een half uur spelen. Na een stevige overtreding kreeg Mikel Oyarzabal rood en moesten de gastheren het zien te redden met tien man. Dat ging ze in de beginfase goed af: drie minuten na het vertrek van de sterspeler kwam het prompt op voorsprong. Brais Méndez scoorde op aangeven van Sergio Gómez.

In de tweede helft kwam het numerieke verschil tot uiting. Al snel maakte Asier Villalibre gelijk voor Alavés, dat op jacht ging naar de overwinning. Die kwam er door de winnende treffer een kwartier voor tijd. Invaller Toni Martínez vond het net zeven minuten nadat hij het veld betrad. Zo kwam de rode kaart Sociedad duur te staan met de 1-2 nederlaag.

Zie je Atlético echt meedoen om de titel?