PODCAST: ‘Mino Raiola: vriend van spelers, vijand van clubs’

Foto: PODCAST: ‘Mino Raiola: vriend van spelers, vijand van clubs’

Verleden week kwam het tragische nieuws naar buiten dat Mino Raiola op 54-jarige leeftijd zijn laatste adem heeft uitgeblazen. De zaakwaarnemer van onder meer Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Matthijs de Ligt bezweek vermoedelijk aan een longziekte, waarvoor hij in januari jongstleden al eens op de Intensive Care belandde.

In de pocast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com.reageert oud-trainer Aad de Mos: “Hij was een meester in clubs onder druk zetten en dacht ook goed aan zichzelf bij transfers wat betreft de fee. Hij haalde het maximale eruit voor de spelers, zij zullen hem wel gaan missen. Maar ik denk dat er veel clubs stiekem blij zijn dat ze niet meer aan de onderhandelingstafel hoeven met Raiola.”

Jongens als De Ligt en Balotelli brachten na het treurige nieuws al een emotionele boodschap naar buiten via de sociale media. “Als je zijn hele stal neemt, dat zijn grote jongens die eenvoudig weg te brengen zijn bij een andere club. Daar is De Ligt er één van, Pogba, Ibrahimovic. Maar er zijn ook jongens die veel te vroeg bij clubs weg zijn gegaan en waar je nooit meer wat van hoort, die teleurgesteld in hem zijn en overgestapt zijn naar andere makelaars”, plaatst De Mos gelijk een kanttekening.

Machtsverschuiving op komst?

De vraag is wat er nu gaat gebeuren met spelers die bij Raiola, die zijn zaken – behoudens enkele assistenten – toch vooral zelf afhandelde, in de stal zaten. “Als het sentiment een beetje weggewaaid is, dan zullen de spelers naar iemand anders toe moeten. Dat is in het verleden ook wel vaker gebeurd, dat heb ik zelf meegemaakt met mijn eigen makelaar. Die zat goed in trainers en spelers. Dan ga je zelf kiezen voor een andere optie, dan kom je automatisch uit bij makelaars die ook aan de weg timmeren. Die jongens zoeken dat meestal uit via de kleedkamer, die krijgen adviezen van andere spelers die weer andere makelaars hebben.”

Wellicht staat er nu ‘een nieuwe Raiola’ op? “Er zullen altijd weer nieuwe makelaars opstaan die dezelfde methode hanteren als Raiola omdat ze in de machtspositie zitten. Bijvoorbeeld omdat clubs absoluut zo’n speler willen verlengen, of zo’n speler absoluut willen kopen en dat dat het laatste puzzelstukje is, dus zullen ze toch diep in de buidel moeten tasten.” Die handelswijze leverde Raiola al de reputatie van ‘een boef’ op, onder meer de FIFA was niet blij met de geboren Haarlemmer. “Het is heel vervelend om dat te zeggen nadat iemand overleden is, maar dat is wel het eerst wat we moeten zeggen natuurlijk. Het is niet prettig om daar je mening exact over te geven. Iedereen weet hoe hij te werk ging, hij zal herinnerd worden als de man voor de spelers en de vijand van de clubs.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Maak je Circus-account aan en pak €250!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De achttiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Raiola was gewoon een topper in zijn vak

  • Eens
  • Oneens
52+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie