Polen en Kroatië trakteren publiek op heerlijk schouwspel

Polen en Kroatië hebben het publiek op een heerlijk avondje voetbal getrakteerd. Na een geweldige eerste helft, bleef het duel ook na rust uiterst vermakelijk. De opbrengst? Zes treffers en een rode kaart.

Wedstrijdverslag Polen – Kroatië in Nations League

Piotr Zielinski opende de score in het duel met Kroatië. De voorsprong van Polen was van korte duur, want Kroatië schakelde en tandje bij. Borna Sosa trok de stand gelijk met een heerlijke pegel, waarna Petar Sucic en Martin Baturina de score naar 1-2 en 1-3 brachten. Nicola Zalewski bracht Polen voor rust nog iets dichterbij, waardoor de ruststand op 2-3 kwam.

Na rust ging het voetbalgeweld door. Het spel ging op en neer, maar doelpunten bleven lang uit. Oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski schoot twintig minuten voor tijd de 3-3 binnen. Kort daarna kreeg de wedstrijd een rood randje. Dominik Livakovic, de Kroatische doelman, kwam uit zijn doel om een bal weg te werken. Daarbij raakte hij echter Robert Lewandowski. De scheidsrechter gaf hem daarom een rode kaart. Kroatië hield stand met zijn tienen: het werd 3-3.