Politievakbond over Klassieker: “Als het morgen wordt geregeld…”

Foto: Politievakbond over Klassieker: “Als het morgen wordt geregeld…”

Het is nog altijd onduidelijk of De Klassieker komende zondag ook door zal gaan. De politiebond is van plan te gaan staken, waardoor er geen politie aanwezig zal zijn. Rowan Meijerink, bestuurslid van de politievakbond, vertelde bij Vandaag Inside dat de staking gewoon plaats zal vinden.

Politiebond geeft tekst en uitleg over aanstaande staking en mogelijke afgelasting Klassieker

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb moet de knoop doorhakken of de risicowedstrijd door kan gaan zonder politie, die zondag gaan staken. Meijerink vertelde bij maandag Vandaag Inside niet te verwachten dat de problemen dinsdag zijn opgelost, waardoor een staking van de baan is. “Als het morgen wordt geregeld, dan zou een actie niet meer nodig zijn. Alleen verwacht ik dat dat niet gebeurt.”

De Klassieker lijkt echter niet zonder politie gespeeld te kunnen worden, wat Meijerink ook liet doorschemeren aan de hand van cijfers. “Uit de cijfers die ik kreeg bleek dat er enkele honderden agenten nodig zijn om de bus van Amsterdam naar Rotterdam te krijgen.”

Politiebond wil akkoord

Meijerink vertelde daarnaast waarom de politie staakt. “Het is een ereschuld die ingelost moet worden. Je maakt afspraken met het kabinet en één van die afspraken is dat, bij zware beroepen, mensen eerder met pensioen kunnen. De sector politie houdt zich aan de afspraken die jaren geleden zijn gemaakt. Wij zitten in de geest van de wet, wij vragen geen extra geld. Het enige wat wij vragen, al maanden, is dat er een akkoord komt zodat we het in de sector kunnen regelen”

Volgens Meijerink is de eis van de politie niet meer dan logisch gezien de zwaarte van het werk. “Het vak vraagt zo veel van je. Het wordt ook steeds complexer, met alle mensen met mobieltjes. Op een gegeven moment kun je het gewoon niet meer uitoefenen. Leeftijd telt gewoon, en daarom komt er op een gegeven moment een vroegpensioen. Dat is bij de politie zo, maar ook voor mensen in de havens. Zwaar werk vraagt heel veel van je. Dat kan fysiek zijn, dat kan mentaal zijn.”

Begrijpelijk dat de politie gaat staken?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie