Portugal start met gekunstelde defensie aan EK-duel met Tsjechië

Foto: Portugal start met gekunstelde defensie aan EK-duel met Tsjechië

Om 21:00 trappen Portugal en Tsjechië af voor hun eerste EK-duel af in Leipzig. De Portugezen starten met een vijfmansverdediging, net als de Tsjechen. Welke van de teams heeft de sterkste namen opgesteld?

Opstellingen Portugal – Tsjechië

Het is een gek gezicht: Portugal met vijf verdedigers. Bondscoach Roberto Martinez kiest voor Ruben Dias, Pepe en Diogo Dalot. Die laatstgenoemde speelt normaal gesproken op de rechterflank bij Manchester United. Een gekke keuze van Martinez, dus. Op de flanken zien we Nuno Mendes en Joao Cancelo. In de goal staat Diogo Costa.

Bruno Fernandes en Vitinha zijn de controleurs van Portugal, Bernardo Silva is de meest aanvallende middenvelder. Voorin maken Rafael Leão en Cristiano Ronaldo de basiself compleet. Kan Cristiano Ronaldo zijn legacy nog legendarischer maken?

Tsjechië zonder Sadilek op EK

Bij Tsjechië moeten ze het zonder Michal Sadilek doen. Hij viel van een driewieler en liep daarbij een scheenblessure op. Hij ontbreekt daarom op het middenveld van Tsjechië. Soucek verschijnt wel in de basis van Portugal, hij moet als een van de meest ervaren spelers de kar trekken vanavond.

Voorin is Patrick Schick een speler om in de gaten te houden. Op het EK van 2021 zorgde de spits van Bayer Leverkusen er eigenhandig voor dat het Nederlands elftal sneuvelde. Kan hij vanavond de Portugezen een loer draaien?

Opstelling Portugal: Costa; Dias, Pepe, Dalot; Mendes, Vitinha, Fernandes, Silva, Cancelo; Leão, Ronaldo.

Opstelling Tsjechië: Stanek; Krejci, Hranac, Holes; Doudera, Provod, Soucek, Sulc, Coufal; Schick, Kuchta.

Wie gaat er winnen vanavond?

  • Portugal.
  • Tsjechië.
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie