Prachtgoal Seuntjens niet voldoende voor De Graafschap

De Graafschap heeft zaterdagavond nagelaten om zich gedeeltelijk aan kop te nestelen in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Telstar wisten de manschappen van Jan Vreman een achterstand om te zetten in een voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de winst: 2-2.

De Graafschap geeft zege op Telstar uit handen

Vreman zag De Graafschap dramatisch aan de wedstrijd beginnen. In de zesde minuut zorgde Zakaria Eddahchouri voor de openingstreffer, al leek ook nog even sprake van een eigen doelpunt van Rowan Besselink. Bijna maakte Telstar kort daarna zelfs de 2-0, maar doelman Joshua Smits hield Danny Bakker van scoren af.

Langzaam maar zeker wist De Graafschap zich in de wedstrijd te knokken. Dit resulteerde in de 31ste minuut in de gelijkmaker van Jesse van der Haar, die de bal met enig fortuin ontving en overtuigend afdrukte. Drie minuten later maakte Ralf Seuntjens op werkelijk schitterende wijze zelfs de 1-2.

Telstar knokt zich langszij

Met een voorsprong op zak bleef De Graafschap domineren. Dit resulteerde in de tweede helft tot een aantal grote kansen, maar doelman Ronald Koeman jr. behoedde Telstar voor een grotere achterstand. Zijn team bleef daardoor in de wedstrijd en dat stelde opnieuw Eddahchouri in staat om de 2-2 op het bord te zetten.

Door dit resultaat blijft De Graafschap steken op plek vier met zestien punten. FC Den Bosch en Helmond Sport voeren de ranglijst aan met achttien punten.

Gaat De Graafschap dit seizoen promoveren?