‘Premier League-transfer voor Noni Madueke’

Foto: ‘Premier League-transfer voor Noni Madueke’

Noni Madueke lijkt bij Chelsea op weg naar de uitgang. De Londenaren willen naar verluidt afscheid nemen van de oud-PSV’er bij een goed bod. Newcastle United ziet de 22-jarige vleugelspeler graag komen.

Chelsea wil af van Noni Madueke, Newcastle United toont interesse

Dat schrijft Fabrizio Romano maandagmiddag op X. Madueke lijkt bij Chelsea het slachtoffer te worden van de komst van Pedro Neto. De Portugese rechtsbuiten werd door de hoofdstedelingen voor liefst 60 miljoen euro overgenomen van Wolverhampton Wanderers. Ze lieten de aanwinst een contract tot medio 2031 tekenen voor een flinke smak geld. Logischerwijs heeft dat ook gevolgen binnen de selectie: Madueke moet plaatsmaken en mag dus uitkijken naar een nieuwe werkgever. Ook Lukaku en Raheem Sterling lijken de club te verlaten.

Move in eigen land

Een kleine twee maanden geleden werd Madueke nog aan een move naar Juventus gelinkt. Dat kwam niet tot een transfer, ondertussen lijken de Italianen afgehaakt. Met Newcastle United is er vanuit Engeland echter opnieuw een club met zwart-wit gestreepte shirts in de markt. Volgens de Italiaanse transfergoeroe zit er een bod van The Magpies aan te komen. Madueke ligt ook nog tot medio 2030 vast, met nog een optie voor een extra jaar. Hij is volgens Transfermarkt zo’n 28 miljoen euro waard.

Madueke maakte in de winter van het seizoen 2023 voor zo’n 35 miljoen euro de overstap van PSV naar Chelsea. De Engelse aanvaller wist op Stamford Bridge nooit echt te imponeren, maar kende afgelopen seizoen toch nog een opleving. In totaal speelde Madueke 46 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij goed was voor negen doelpunten en drie assists.

Newcastle een mooie club voor Madueke?

  • Echt wel
  • Mwah…
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie