Wie pakt de titel in de Premier League 2024-2025?

Foto: Wie pakt de titel in de Premier League 2024-2025?

Na een heerlijke zomer vol met sport is het tijd om onze ogen te richten op het volgende Premier League seizoen. Het is nooit te vroeg om te kijken wat de quoteringen zijn voor eventuele kampioenschappen en wie dan ook daadwerkelijk de meeste kans maakt.

Vorig seizoen wisten zowel Manchester City als Arsenal nog kans te maken op de titel. In een paar speelrondes daarvoor maakte Liverpool ook nog eens kans op de titel. Uiteindelijk wist het Manchester City van Pep Guardiola kampioen van Engeland te worden. Arsenal kwam de afgelopen seizoenen erg dichtbij een kampioenschap, maar weet Arsenal dat nog een seizoen te doen?

Wie is de grootste kanshebber op het kampioenschap?

Vorig seizoen wist Manchester City ervandoor te gaan met het kampioenschap. Ook dit seizoen lijkt het team van Pep Guardiola de meeste kansen te hebben voor de nummer één plek. Toch heeft Arsenal ook zeker een aanzienlijke kans om kampioen te worden, de strijd lijkt dan ook tussen hen twee te gaan. Zie hieronder hoeveel kansen de andere teams hebben!

Premier League kampioenschap quoteringen

Deze odds zullen ongetwijfeld veranderen. Liverpool en Chelsea hebben nieuwe managers en er zullen nieuwe spelers aangetrokken worden die het eventueel kunnen beïnvloeden. Eventuele blessures die ontstaan zullen ook invloed uitoefenen op deze quoteringen. Houd daar dus rekening mee.

Team Quoteringen
Manchester City Vbet
2.10
Arsenal Vbet
3.00
Liverpool Vbet
9.00
Chelsea Vbet
21.00
Manchester United Vbet
26.00
Newcastle United Vbet
26.00
Alle andere teams Vbet
34+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 juli 2024 11:24.

Manchester City

Het Manchester City van Pep Guardiola heeft vorig seizoen de vierde titel op rij weten te winnen en in totaal de tiende titel in de Premier League. Het lijkt er dit seizoen weer op dat Guardiola & co. de favorieten gaan zijn om de titel te pakken. Manchester City heeft een erg brede selectie die ook nog eens uitpuilt van kwaliteiten. Het is dan ook een redelijk logische aanname van bookmakers om Manchester City te bekronen als titelfavoriet.

Het scheelde uiteindelijk maar twee punten in het seizoen van 2023/2024. Arsenal kwam aardig dichtbij en het bleef dan ook onbeslist tot de laatste speeldag. Manchester City lijkt dan ook erg moeilijk te verslaan en vooral door de breedte van de selectie. Al zijn er geblesseerden, heeft Manchester City alsnog veel kwaliteit op de bank. Het enige wat Manchester City moeilijk kan maken is de Financial Fair Play. Er zijn namelijk 115 aanklachten tegen hen, maar tot dusver is er geen concrete uitspraak gekomen.

Manchester City moet vanwege de Financial Fair Play (FFP) regels wel spelers verkopen, mocht het spelers willen aantrekken. Guardiola wil zijn team zo intact mogelijk houden, maar natuurlijk ook wel spelers aantrekken. Het lijkt er op dat er geen belangrijke spelers gaan vertrekken bij Manchester City. Er gaan wel geruchten dat De Bruyne misschien naar Saudi-Arabië gaat, maar Pep Guardiola blijft dit ontkennen. Mocht dit wel zo zijn, ziet Manchester City Eberechi Eze of Dani Olmo als mogelijke vervanger.

In het seizoen van 2022-2023 wist Manchester City voor het eerst de Champions League te winnen. Dit lijkt ook voor het aankomend seizoen zeker een doel blijven voor één van de grootste clubs ter wereld op dit moment. Uiteraard wil Manchester City ook kampioen worden in de Premier League. Deze twee toernooien lijken de meeste aandacht te krijgen van Pep Guardiola. Toch zal Manchester City ook voor de EFL Cup en Caraboa Cup willen gaan. Inmiddels is Manchester City al vier keer achter elkaar kampioen geworden, dan moet een vijfde toch ook zeker mogelijk zijn!

Arsenal

Arsenal wist voor het tweede seizoen op rij dichtbij de titel te komen. Ondanks dat Arsenal na de succesjaren met Arsène Wenger het moeilijk had om een goede trainer en speelstijl te vinden. Uiteindelijk dook Mikel Arteta - oud middenvelder van Arsenal en Spanje - op om de trainingstaken op zich te nemen. Met het aantrekken van flink wat talenten en goede spelers weet Arsenal daadwerkelijk mee te strijden om titels.

Sterker nog, Arsenal zal waarschijnlijk een sterkere ploeg zijn dan vorig seizoen. Het ziet er niet naar uit dat bepaalde sterspelers Arsenal gaan verlaten, maar trainer Arteta heeft wel de wens om nog een sterke spits aan te trekken. Als Manchester City niet constant zal presteren, kan de club uit het noorden van Londen het regerend kampioen nog moeilijk maken.

Arsenal is op de transfermarkt nog niet enorm actief geweest. Wel heeft het David Raya weten te strikken en ook Ajax-talent Tommy Setford. Verder gingen er hevige geruchten over Riccardo Calafiori. Dit zou slecht nieuws zijn voor Timber, want dan zou hij samen met Saliba flinke concurrentie hebben voor de positie. Verder lijkt Arsenal zich tamelijk rustig te houden en zal Mikel Arteta samen met zijn management toeslaan zodra ze denken dat het nodig is.

Verder lijkt de doelstelling van Arsenal niet gek. Een plek in de top vier zal geweldig zijn voor de club. Zo zal het in ieder geval weer geplaatst zijn voor Champions League zijn volgend seizoen. Gezien de breedte en kwaliteit van de selectie van Manchester City lijkt kampioenschap erg moeilijk. Daarnaast wil Arsenal uiteraard zo ver mogelijk komen in de Champions League. Het integreren van jonge talenten in het team is ook altijd iets wat de club uit Londen goed weet te doen. Ook dit seizoen zal dit één van de focuspunten zijn van Arteta.

Liverpool

Liverpool heeft afscheid genomen van succescoach Jürgen Klopp en zal aantreden onder leiding van Arne Slot. De ex-Feyenoorder zal Liverpool proberen te leiden naar nieuw succes. De club lijkt er vertrouwen in te hebben en denken dat Slot de juiste man is om de visie van de grootste ploeg uit Liverpool door te zetten.

Ondanks dat de quotering van 9.00 zeker niet slecht is gezien de laatste jaren van Liverpool, is het natuurlijk de vraag hoe goed de aanstelling van Slot uitpakt. Daarnaast spelers als Mohamed Salah deden het seizoenen lang goed, maar zal dit nog steeds zo zijn? Veel factoren die verkeerd kunnen vallen en daardoor lijkt Liverpool niet één van de grootste kanshebbers.

De club van Arne Slot is tot nu toe rustig gebleven op de transfermarkt. Slot heeft duidelijk aangegeven interesse te hebben in La Liga smaakmaker Takefusa Kubo. Daar moet Liverpool dan minimaal 60 miljoen voor neerleggen wat natuurlijk een flink bedrag is. Verder zal het een onzekere zomer worden voor Slot, waar spelers als Mohamed Salah, Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold in trek zijn bij verschillende clubs.

Liverpool heeft het niet makkelijk. Het vertrek van Jürgen Klopp was uiteraard een flink nadeel voor de ploeg. Met Arne Slot heeft Liverpool een leuke trainer weten aan te stellen, maar of het een succes gaat zijn is natuurlijk een tweede. Meerdere Nederlandse trainers wisten niet te slagen in de Premier League. Na het seizoen van 2019-2020 heeft Liverpool geen kampioenschap meer gezien. Meestrijden is een doelstelling, maar met kwalificatie voor de Champions League zal de club al tevreden zijn. Verder wil het zo goed mogelijk presteren in alle andere competitie om toch een prijs mee te kunnen pakken.

Chelsea

Ook bij Chelsea is er veel veranderd. Zo is Mauricio Pochettino ontslagen en heeft Chelsea een Italiaanse trainer aangesteld. Enzo Maresca mag zijn trainerskunsten het aankomende seizoen laten zien. Verder is het voor Chelsea te hopen dat spelers als Nicolas Jackson blessurevrij blijven. Samen met Cole Palmer en Raheem Sterling voorin kan dat nog veel goeds beloven. Christopher Nkunku oogt ook fit voor komend seizoen evenals Enzo Fernandez.

Afgelopen seizoen was Chelsea erg geteisterd door blessureleed. Als het de blessures onder controle weet te houden, heeft Chelsea een mooi en sterk elftal. Het is dan ook zeker mogelijk voor de ploeg uit Londen om in ieder geval in de top mee te draaien. Een quotering van 21.00 zegt natuurlijk veel over de kansen, maar niets is onmogelijk. Leicester City had een quotering van 5001 in het seizoen dat het kampioen werd.

Zoals we de laatste jaren gewend zijn van Chelsea is de ploeg weer erg actief op de transfermarkt. Zo heeft het onder andere Omari Kellyman, Kiernan Dewsbury-Hall en Renato Veiga aangetrokken. Met Enzo Maresca als nieuwe trainer hoopt Chelsea de weg omhoog in te slaan. Wel wil het zich nog graag versterken in de verdediging.

Maresca zal het niet makkelijk hebben met de doelstellingen voor de ploeg. Chelsea zal zeer graag Europees willen voetballen, maar makkelijk gaat het niet worden. Een plek in de top 4 zal in de competitie wel een doelstelling zijn, maar niet makkelijk haalbaar. Verder is Chelsea druk bezig talenten aan te trekken en hoopt het een paar wonderkinderen in het elftal te hebben.

Manchester United

Manchester United heeft een bewogen tijd achter de rug. Er was veel kritiek op Erik ten Hag en er gingen - meerdere malen - geruchten rond over een andere trainer bij Manchester United. Toch heeft het bestuur vertrouwen uitgesproken en is het de staff gaan versterken. Zo zijn Nederlanders als Ruud van Nistelrooij en Rene Hake aan de staff toegevoegd. Daarnaast zal Manchester United deze transferperiode zeer actief zijn op de markt.

Zo gaan er al veel geruchten rond van het halen van goede centrale verdedigers, maar ook aanvallend wil Manchester United versterking zien. De bookmakers hebben niet heel veel vertrouwen in Manchester United, maar het kan natuurlijk zo maar gebeuren. Wie weet wat voor een team United bij elkaar weet te sprokkelen.

Met Leny Yoro en Joshua Zirkzee heeft Manchester United al wat talent gehaald voor posities die versterking konden gebruiken. Manchester United wil zich nog steeds verdedigend versterken en Matthijs de Ligt is de naam die vaak langskomt. Of Erik ten Hag zijn zin nog vaak gaat krijgen zal liggen aan INEOS, de nieuwe eigenaren van Manchester United.

De doelstellingen zullen wel duidelijk zijn. Manchester United moet zo snel mogelijk weer de weg naar boven in slaan en hoopt dan ook zeker in de top vier te kunnen eindigen. Desalniettemin is de concurrentie erg zwaar in de Premier League. Erik ten Hag moet laten zien dat het project van de weg naar boven terugvinden gaat lukken, anders zal dit heel goed zijn laatste seizoen kunnen zijn bij Manchester United.

Newcastle United

Newcastle United weet zich de laatste jaren steeds vaker bij de (sub)top te voegen. Met een team vol zowel talent als ervaring wil Newcastle United mee doen voor in ieder geval plekken in de Champions League. Mede door het vele geld wat naar de club kan gaan, weet Newcastle zich te nestelen in de bovenste regionen in de Premier League. Het kampioenschap lijkt nogal ver te zoeken voor Newcastle United, maar dat neemt niet weg dat deze droom wél is uitgesproken.

Het zal ongetwijfeld nog even op zich laten wachten, maar zoals we vaker zien kan het zijn dat de topclubs met moeite weten te presteren in een competitie en dat The Magpies wel met de titel ervandoor gaan. Al met al, zeker een leuke quotering om in de gaten te houden.

Newcastle United heeft zich versterkt met leuke spelers. Zolang er geen grote namen vertrekken bij Newcastle United zal de ploeg ook niet heel veel aantrekken. Newcastle United hoeft zich ook niet per se om de breedte in de selectie druk te maken, aangezien het geen Europees voetbal speelt aankomend seizoen. Zo heeft de club als doel de ploeg zo intact mogelijk te houden en hopen wat te kunnen forceren dit seizoen.

Een doelstelling zal dan ook zeker zijn om in de top zes te eindigen. Idealiter zelfs in de top vier, maar dat is in Engeland toch snel te hoog gegrepen. Kwalificeren voor Europees voetbal lijkt dan ook de voornaamste doelstelling voor Newcastle United. Uiteraard hoopt het ook nog een prijs te pakken in de vorm van een eventuele beker. Ook hier zal de concurrentie aanwezig zijn.

Andere teams

Natuurlijk zijn er nog veel meer teams in de Premier League die ook kansen maken op de titel. Helaas zijn deze kansen wel erg minimaal. Dit neemt niet weg dat het altijd leuk is om te kijken naar de quoteringen om te zien wat de bookmakers denken. Wie weet gaat een Ipswich Town er op verrassende wijze met de titel vandoor of komt er nog een keer het sprookje van het net gepromoveerde Leicester City.

Alternatieve voorspellingen

Natuurlijk kun je naast het voorspellen van de kampioen nog veel meer. Zo kun je ook voorspellen wie er bijvoorbeeld in de top vier zal komen of eventueel in de top zes. Zo kan je bijvoorbeeld wedden op een Manchester United wat in de top zes zal eindigen voor een mooie quotering van 1.60. Dit lukte overigens in 9 van de laatste 10 seizoenen. Ook voor Chelsea is er een mooie quotering van 1.50 voor dezelfde weddenschap. Denk je dat Liverpool in de top 4 zal eindigen, dan krijg je daar een mooie 1.50 odd voor. Dit lukte in zeven van de laatste acht seizoenen!

Vbet
84/100
Sort €10, ontvang €55!
Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe VBET spelers. Deze aanbieding is alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar en ouder die in Nederland wonen. Elke speler kan slechts één keer deelnemen aan deze promotie. De aanbieding is geldig voor enkele of meerdere weddenschappen van €10 of meer met een quotering van 1.8 of hoger. Weddenschappen geplaatst via een Free Bet en/of Bet Builder komen niet in aanmerking voor de aanbieding.

Dromen of drama? - onze Premier League voorspellingen!

Natuurlijk kunnen wij het niet laten om zelf dan een mooie voorspelling in elkaar te knutselen. Met onze kennis van zaken proberen wij dan ook een mooie voorspelling te doen voor het aankomend Premier League seizoen. We laten zien wie wij denken dat de grootste kanshebbers zijn op de titel en wie zich eventueel als topscorer zal kronen.

1.Manchester City11.Fulham
2.Arsenal12.Bournemouth
3.Manchester United13.Leicester City
4.Chelsea14.Wolverhampton Wanderers
5.Liverpool15.Brighton & Hove Albion
6.Tottenham Hotspur16.Brentford
7.Aston Villa17.Southampton
8.Newcastle United18.Everton
9.Crystal Palace19.Nottingham Forest
10.West Ham United20.Ipswich Town

Het lijkt erop dat de mannen van Pep Guardiola het weer gaan doen. De selectie van de oefenmeester is kwalitatief geweldig en heeft ook nog eens breedte. Manchester City is nu al vier jaar achter elkaar dominant in de Premier League en voor nu lijkt het er niet op dat het anders gaat worden. Mikel Arteta is bezig aan een mooi Arsenal en zal het Manchester City moeilijk maken, maar waarschijnlijk niet al te moeilijk. Erik ten Hag zal voor een mooie derde plaats kunnen gaan. Misschien wat verrassend, maar Manchester United is bezig om zowel het team als de staff en management op orde te hebben. Dit kan wel eens het seizoen zijn om de weg naar boven in te slaan. Het Liverpool van Arne Slot zal het niet makkelijk gaan hebben, vooral niet omdat er nog veel geruchten gaan over het vertrek van topspelers in de selectie. In de middenmoot zijn er niet heel veel verrassingen. Alleen Everton op de 18de plek is een opvallende naam. Everton doet het nou al seizoenen niet goed en heeft veel problemen met rechtszaken en financiële perikelen. Het lijkt er op dat Everton het ook dit seizoen niet makkelijk gaat hebben. Het gepromoveerde Ipswich Town zal in onze ogen de eerste degradant zijn.

Hoe werkt wedden op kampioenschappen?

Het wedden op kampioenschappen is vrij gemakkelijk te begrijpen en ook nog eens redelijk populair onder sportwedders. Simpel gezegd: wed je op het team wat kampioen weet te worden aan het eind van het seizoen en dus de schaal aan het einde van het seizoen mag optillen!

Deze weddenschappen worden goedgekeurd aan het einde van het seizoen, mits een team al zo ver bovenaan staat dat een ander team wiskundig gezien geen kampioen meer kan worden. Het is een veelvoorkomende manier van wedden en ook zeker leuk om op lange termijn weddenschappen te zetten. Verder zijn er aan het begin van het seizoen soms hele mooie quoteringen te vinden. Het enige nadeel is dat je een heel seizoen moet wachten op goedkeuring van je weddenschap.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie