Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Preview: hoe komt de traditionele top drie van de Eredivisie voor de dag in speelronde 33?

Foto: Preview: hoe komt de traditionele top drie van de Eredivisie voor de dag in speelronde 33?

Voor de ene club staat er niets meer op het spel, terwijl de andere nog een hoop om voor te spelen heeft. Zo hoopt PSV bekomen te zijn van de kater na het kampioensfeest wanneer er tegen Fortuna Sittard gespeeld wordt. Feyenoord is zeker van plek twee en moet het voor de derde keer dit seizoen tegen NEC opnemen. Dan is er nog Ajax, dat strijdt om plek vijf in handen te houden en Almere City op bezoek krijgt. In deze voorbeschouwing kijken we naar deze drie wedstrijden.

Fortuna Sittard PSV

Na tien punten in vier competitiewedstrijden te hebben gehaald in februari en maart speelde Fortuna Sittard zich veilig voor nog een seizoen in de Eredivisie. Maar daarna ging het direct een heel stuk minder met het team van coach Danny Buijs. Sparta (4-0), FC Twente (2-0), Feyenoord (0-1) en Vitesse (3-2) waren te sterk, terwijl tegen NEC (1-1) en Go Ahead Eagles (0-0) gelijkgespeeld werd. Het lukte de Limburgers dus maar in twee van de laatste zes duels om te scoren.

Ongeslagen werd het niet, maar een overtuigende landstitel heeft PSV natuurlijk wel binnengehaald. Na de 0-8-zege op sc Heerenveen waren de mannen van coach Peter Bosz al officieus kampioen, maar een week later was het definitief klaar. Sparta was op Bevrijdingsdag het slachtoffer, waardoor het gelukt is om het kampioenschap binnen te halen. Luuk de Jong moet nog een goal inlopen op Vangelis Pavlidis om zich tot topscorer van de Eredivisie te kunnen kronen. Hij maakte er 27 tot nu toe.

Er is voor Fortuna een groot gemis, aangezien spits Kaj Sierhuis met een knieblessure uit de roulatie ligt. Mouhamed Belkheir kan hem vervangen. Michael Verrips, Oğuzhan Özyakup en Arianit Ferati zijn ook geblesseerd. PSV moet vooral Sergiño Dest missen, die eveneens een zware knieblessure heeft opgelopen. Ook Isaac Babadi en Noa Lang zijn er niet bij. PSV zal het puntenrecord in de Eredivisie willen pakken, dus er zal niet direct gekozen worden om met een B-team aan te treden.

Wedtip Fortuna Sittard – PSV

Gezien de vorm van de twee ploegen mag het duidelijk zien wie de grote favoriet is. De directe odd voor uitwinst is niet zo hoog, maar door de goede vorm van PSV en het feit dat Fortuna weinig scoort kun je kiezen voor ‘PSV wint en houdt de nul’. Dit levert je een quote op van 2.02 bij Unibet.

PSV wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

NEC – Feyenoord

Een herhaling van de bekerfinale en voor NEC vooral een kans op revanche, want de Nijmegenaren spelen nog ergens voor. Nummer vijf Ajax staat twee punten voor op NEC en als het lukt om in te lopen, zouden de play-offs ontlopen worden: voor deze club een absolute topprestatie. Europees voetbal zou een mooie beloning zijn voor een goed seizoen. 28 van de 50 punten dit seizoen werden behaald in eigen stadion, dus het thuisvoordeel kan wel eens benut gaan worden.

Het is de afscheidstournee van Arne Slot. Zijn vertrek naar Liverpool is nog altijd niet definitief bevestigd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De trainer weet al dat zijn ploeg sowieso tweede gaat worden en daarmee speelt het alleen nog voor de eer. Sinds de 1-2-nederlaag tegen PSV begin december is de Rotterdamse ploeg nu achttien Eredivisiewedstrijden op een rij ongeslagen en van de laatste acht duels werden er zeven gewonnen. In vier van de laatste vijf wedstrijden wist Feyenoord de nul te houden.

NEC ziet Jasper Cillessen terugkeren en hij mag dan ook plaatsnemen onder de lat. Philippe Sandler, Bart van Rooij, Kas de Wit en Yvandro Borges Sanches zijn geblesseerd. Koki Ogawa kan terugkeren in de basis en Rober González hoopt daar ook in te staan. Feyenoord mist Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop en Mats Wieffer. Door het gemis van deze spelers mogen Marcos López en Ramiz Zerrouki hopen op een basisplaats. Ayase Ueda en Santiago Giménez strijden om de spitspositie.

Onze voorspelling

NEC zal hopen dat Feyenoord niet meer volledig gefocust is op deze wedstrijd omdat de Rotterdamse club nergens meer om speelt. Maar de vraag is of dat wel gaat gebeuren, want Feyenoord zal het seizoen mooi willen afsluiten. Kwalitatief zouden de bezoekers dan ook de favoriet moeten zijn. Wij tippen zodoende om bij de 1X2-voorspelling te gaan voor de bezoekers, met een odd van 1.56 bij Unibet.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – Almere City

Nog twee wedstrijden en dan zit dit rampseizoen er voor Ajax op. Interimtrainer John van ‘t Schip mag zich opmaken voor een nieuwe functie maar eerst moet nog afgerekend worden met Almere City en Vitesse om de vijfde plek in handen te houden en de play-offs voor een Europees ticket te mogen overslaan. Het teleurstellende 2-2-gelijkspel tegen Excelsior werd afgelost met een simpele 1-4-zege op FC Volendam. Bij geen club vielen dit seizoen meer goals in duels dan bij Ajax: gemiddeld vier per wedstrijd.

Het is Alex Pastoor gelukt: Almere City genoot niet alleen van het eerste Eredivisieseizoen ooit, maar ook komend seizoen is Flevoland vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Defensief staat het prima. Er is geen club in het rechterrijtje met minder tegengoals dan Almere, maar voorin gaat het minder. Alleen FC Volendam en Vitesse maakten minder doelpunten. De laatste overwinning dateert inmiddels van 17 februari (0-1 bij PEC Zwolle).

Er zijn geen nieuwe geblesseerden of geschorsten bij Ajax, dus het is goed mogelijk dat Van ‘t Schip kiest voor dezelfde elf spelers als tegen Volendam. Dat betekent dat de van een schorsing teruggekeerde Benjamin Tahirović op de bank zal plaatsnemen. Almere mist Peer Koopmeiners, die in de laatste wedstrijd een rode kaart kreeg. Zijn vervanger zou Alvaro Peña kunnen zijn, waar ook Danny Post en Yann Kitala klaarstaan voor een basisplaats.

Wedtip Ajax – Almere City

De handhaving van Almere City is een knappe prestatie. De laatste weken oogt Ajax wat stabieler en de individuele kwaliteiten van de Amsterdammers zouden genoeg moeten zijn om in eigen huis te kunnen winnen van Almere. De overwinning zou zelfs wat ruimer kunnen uitvallen, waardoor we tippen om te wedden op ‘Ajax wint met handicap -1’ tegen een quote van 1.63 bij Unibet.

Ajax wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie