Preview: Kan Liverpool nog aanhaken in Engelse titelstrijd?

Foto: Preview: Kan Liverpool nog aanhaken in Engelse titelstrijd?

De spanning in de top van de Premier League stijgt tot grote hoogte. De titelrace is zo intens dat het momenteel onmogelijk is om te zeggen wie er uiteindelijk kampioen gaat worden. Liverpool, een van de kanshebbers, heeft de laatste weken moeite om wedstrijden te winnen. De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur is de laatste kans voor Liverpool om nog (even) aan te haken in de titelstrijd. Hieronder vind je informatie over de wedstrijd en enkele wedtips voor het duel tussen Liverpool en Tottenham Hotspur.

Liverpool: teaminfo en vorm

Het team onder leiding van Jürgen Klopp heeft nog drie competitiewedstrijden op het programma staan. Voor de Duitse oefenmeester zijn het zijn laatste drie wedstrijden als trainer van Liverpool, aangezien hij daarna vertrekt. De achterstand op koploper Arsenal is vijf punten. Manchester City staat tweede, maar kan na een inhaalwedstrijd op 82 punten komen. Aangezien Liverpool er 75 heeft zorgt dat ervoor de de achterstand op The Citizens mogelijk op kan lopen tot zeven punten.

Er zijn nog negen punten te pakken dit seizoen, Liverpool is dus afhankelijk van de resultaten van andere teams maar het landskampioenschap is nog mogelijk. Tottenham Hotspur moet worden verslagen als de club nog wat wil. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de afgelopen zeven wedstrijden wonnen The Reds slechts twee keer. Atalanta was te sterk in de kwartfinale van de Europa League en in de Premier League verspeelde de club punten tegen Manchester United, Crystal Palace, Everton en West Ham United.

Het valt op dat de mindere prestaties van Liverpool hand in hand gaan met de vorm van Mohamed Salah. In de eerste seizoenshelft verkeerde de Egyptische voetballer in een geweldige vorm en scoorde hij aan de lopende band. Salah kwam niet helemaal fit terug van de Afrika Cup en sinds zijn terugkeer is de vorm minder. In de afgelopen zeven wedstrijden verzilverde hij twee strafschoppen, verder was hij niet direct betrokken bij doelpunten.

Mohamed Salah minder dan 0,5 schoten op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Een aantal weken geleden stond Tottenham Hotspur er goed voor in de Premier League. Onder leiding van Ange Postecoglou bezette de club de vierde positie. De afgelopen drie wedstrijden gingen allemaal verloren, waardoor de club af is gezakt naar de vijfde plek. Tegenstanders zoals Newcastle (4-0), Arsenal (2-3) en Chelsea (2-0) bleken te sterk. Hoewel het op papier niet gek is om tegen deze teams een aantal punten te verspelen, komt het de club even niet goed uit in de strijd om de Champions League-tickets.

Aston Villa staat momenteel zeven punten voor op Tottenham. In tegenstelling tot Liverpool en Aston Villa heeft Tottenham nog maar 34 wedstrijden gespeeld in plaats van 35. Hierdoor heeft de club nog de mogelijkheid om twaalf punten te behalen. De vierde plek is nog steeds haalbaar, maar daarvoor moeten er wel punten worden gepakt tegen Liverpool.

Op donderdagavond speelde Tottenham tegen Chelsea en verloor het team dus met 2-0 in deze Londense derby. Postecoglou was niet tevreden over de prestaties van zijn spelers in de eerste helft en liet dit langs de zijlijn duidelijk blijken. Op dat moment stond het 1-0, maar uiteindelijk had zijn uitbrander geen effect op de uitkomst van de wedstrijd.

Beide teams scoren: Nee

Vorige ontmoetingen

Eerder dit seizoen slaagde Tottenham erin om Liverpool te verslaan met 2-1. De Spurs werden echter geholpen door het feit dat Liverpool tijdens dit duel twee rode kaarten ontving. In voorgaande ontmoetingen was Liverpool doorgaans de sterkere ploeg. De laatste keer dat Tottenham op Anfield wist te winnen, was in 2011. Tijdens die wedstrijd waren Rafael van der Vaart en Luka Modrić verantwoordelijk voor de doelpunten.

Wedtip Liverpool – Tottenham Hotspur

Beide teams zijn niet in topvorm. Tottenham heeft de afgelopen drie wedstrijden verloren, terwijl ook Liverpool in diezelfde periode veel punten heeft laten liggen. The Reds hebben iets meer rust gehad in vergelijking met Tottenham, wat in een topwedstrijd het verschil kan maken. Bij Unibet heeft de weddenschap ‘Liverpool wint’ een odd van 1.50.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
4+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
7+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
42+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
86+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
309+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
64+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
88+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
120+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
88+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
152+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
158+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie