Priske praat zich de afgrond in bij Feyenoord

Foto: Priske praat zich de afgrond in bij Feyenoord

Het Eredivisie-seizoen 2024-2025 is koud drie speelronden begonnen of Feyenoord heeft alweer een grote achterstand op PSV. Net als vorig seizoen speelden de Rotterdammers twee wedstrijden gelijk in de beginfase om op vier punten achterstand te komen. Ook nu is er bij PSV qua resultaten geen vuiltje aan de lucht en zit trainer Brian Priske met zijn handen in het haar. Hij had nog zo geroepen dat Feyenoord scherp zou zijn voor de seizoenstart om die dramatische herhaling te voorkomen. Nu schreeuwt hij voor de laatste week van de transferwindow om nieuwe aankopen. Heeft hij dan niets geleerd?

Opinie: Brian Priske moet de schuld bij zichzelf zoeken anders is hij snel klaar bij Feyenoord

Praatjes vullen geen gaatjes, of zoals ze dat zo mooi zeggen in Rotterdam: geen woorden maar daden. Priske moet dat nog een beetje leren en dat is niet erg. Wel lijkt hij in de val te trappen waarin hij bij Royal Antwerp FC trapte. Te hoog van de toren blazen, aankopen eisen en te eigenwijs zijn. Hij wil het precies op zijn manier doen en daarmee gooit hij de Arne Slot-manier in de prullenbak. Juist de manier die bij Feyenoord en de huidige selectie zo goed werkte.

Ook de manier waarop Priske zich presenteert is een hele andere dan Slot. De Liverpool-trainer verschuilt zich niet en zegt waar het op staat. Ook hoeft hij bij Liverpool niet zonodig grote eigen aankopen te doen en als hij dat wel wil houdt hij dat netjes intern. Priske waarschuwde iedereen al voor de seizoenstart en wilde daar het verschil gaan maken. Waar Feyenoord vorig seizoen bij de competitiestart gelijk speelde tegen Fortuna Sittard en Sparta deed de club dat dit jaar tegen Willem II en datzelfde Sparta. Wat nog meer zorgen baart is dat het volgens Priske ligt aan de selectie. Dat die kwalitatief niet goed genoeg is.

Priske eist topaankopen van Te Kloese

“Ik verwacht zeker dat er nieuwe spelers komen, dat is het doel van iedereen”, zei Priske na het smadelijke gelijkspel tegen Sparta. Hij legt hij dus de schuld neer bij Dennis te Kloese om daar gelijk een soort van eis bij te leggen. “Ik verwacht een goede week waarin nieuwe spelers komen.” Priske slaat met zijn vuist op de openbare tafel en denkt dat hij met zijn huidige selectie Sparta en Willem II niet makkelijk kan verslaan. Opvallend, vind ik dat, want zo anders is die Feyenoord-selectie niet.

Van de basisploeg zijn alleen Mats Wieffer en Yankuba Minteh verdwenen. Wieffers vervanger Ramiz Zerrouki heeft vorig seizoen bij de Europese wedstrijden bewezen dat hij een meerwaarde kan zijn voor Feyenoord. Voor Minteh heeft Feyenoord met Calvin Stengs, Anis Hajd Moussa en eventueel Luka Ivanusec (Igor Paixão kan ook op rechts) genoeg opties. Bovendien speelde Minteh ook niet alle wedstrijden in de basis vorig seizoen. Met deze huidige selectie had Feyenoord gewoon 9 punten uit 3 wedstrijden moeten halen. Voor de Champions League wacht Feyenoord inderdaad nog op enkele topaankopen, maar voor de Eredivisie zou de Rotterdamse selectie gewoon klaar moeten zijn.

Deense coach neemt grote risico’s bij Feyenoord

Priske baalt, want zijn praatjes helpen hem niet. Daar word je als eerste op afgerekend bij Feyenoord. Priske heeft met de keuze voor Timon Wellenreuther, een iets andere filosofie en wisselingen van systemen volledig gekozen voor zijn stijl. Samen met zijn woorden blijft de Deense trainer risico’s nemen. Ook door aankopen te eisen legt hij de druk er weer op in Rotterdam en geeft hij ook indirect zijn wantrouwen aan in de huidige selectie. Risicovolle zetten, met het oog op De Klassieker en de start van de Champions League. Daar kan het zo maar misgaan.

Op dit moment is namelijk de kans groter dat topspelers uit De Kuip vertrekken, dan dat topspelers arriveren. En als er nauwelijks nog wat verandert de laatste transferweek gaan de schijnwerpers volledig op Priske. Want het enige grote verschil ten opzichte van vorig seizoen is dan de trainer. Priske zal een voorbeeld moeten nemen aan Slot. Eerlijk moeten zijn en zijn hand in eigen boezem steken. Volle borst vooruit en laten zien waarom je in Denemarken en bij Sparta Praag zo werd geprezen.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Moet Priske minder praten?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
578+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie