Priske vertelt wat hij anders wil zien in het Feyenoord-spel

Foto: Priske vertelt wat hij anders wil zien in het Feyenoord-spel

Feyenoord neemt het dit weekend op tegen stadsgenoot Sparta. Trainer Brian Priske hoopt dat zijn ploeg net zo goed voor de dag zal komen als afgelopen weekend, tegen PEC Zwolle (1-5).

Brian Priske blikt vooruit op derby tussen Sparta en Feyenoord

Wat vraagt Sparta-uit van zijn spelers, ten opzichte van PEC-uit? “Duidelijk hetzelfde als het gaat om de filosofie. We moeten dominant zijn en de controle over de wedstrijd pakken. Ik verwacht dat we gevaarlijker zullen zijn dan in de eerste helft tegen PEC Zwolle. We moeten het op dat gebied beter doen. In de eerste helft hadden we een expected goals van onder de één. Dat moet beter”, zegt Priske.

“Uiteraard kunnen we niet voorspellen hoe de wedstrijd verloopt, maar ik zal zeker benadrukken dat er voldoende kansen gecreëerd moeten worden”, vervolgt Priske, die de nodige punten van verbetering ziet. “Vooral fysiek moeten we het beter doen. We zullen op een andere manier uitgedaagd worden.”

Focus op de Rotterdamse derby

Volgende week is de loting voor de Champions League. “We kunnen het misschien vergelijken met de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Die intensiteit is waar ik naar opzoek ben. Soms heb je daar een goede partner voor nodig, maar in de Eredivisie moet je zelf ook het tempo kunnen verhogen. Naar die data hebben we ook gekeken. We moeten meer intensiteit brengen en meer sprinten in een wedstrijd.”

Eerst ligt de focus dus op Sparta. “Deze derby’s zijn nooit makkelijk. We spelen uit, dus dat is ook een klein nadeel. Sparta is een goed team en ze kunnen het veel teams lastig maken. Het is aan ons om hen te verslaan.”

Gaat Feyenoord winnen op Het Kasteel?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie