Prominente Nederlanders mogelijk in Belgische Hall of Fame

Foto: Prominente Nederlanders mogelijk in Belgische Hall of Fame

Door het 50-jarige jubileum van de Pro League komt er een Hall of Fame voor de Belgische competitie. Vijf Nederlanders horen bij de genomineerden voor een prestigieuze uitverkiezing, waar de fans op kunnen stemmen.

Vijf Nederlanders zijn genomineerd voor Hall of Fame van Belgische competitie

De huidige 29 profclubs van België kregen de gelegenheid om één kandidaat voor de Hall of Fame naar voren te schuiven. Clubs die in de laatste vijftig jaar de landstitel veroverden, kregen het recht om extra nominaties in te zenden. Een vierkoppig panel voegde daarna nog eens acht spelers toe aan de shortlist, die in totaal uit 57 genomineerden bestaat.

Vijf Nederlanders horen hierbij namelijk Jan Boskamp, Mbark Boussoufa, Ruud Vormer, Simon Tahamata en de inmiddels overleden Rob Rensenbrink. Boussoufa en Tahamata zijn door de jury toegevoegd aan de shortlist, zij werden niet gekozen door een club.

Naast de Nederlandse namen zijn er nog meer oud-voetballers met een Nederlandse connectie die gekozen kunnen worden, zoals Luc Nilis, Michel Preud’homme, Timmy Simons, Thomas Buffel, Wesley Sonck, Bryan Ruiz, Eric Gerets en Sanharib Malki.

Lukaku en De Bruyne vallen af

Spelers maakten kans op een nominatie als ze vanaf 1974 minimaal 75 wedstrijden in de Pro League hadden gespeeld en ze inmiddels gestopt zijn met voetballen. Grote namen als Paul Van Himst, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku ontbreken daardoor op de lijst.

Fans krijgen tot midden oktober de tijd om een top-3 te maken uit de shortlist van 57 spelers, in totaal worden er tien namen bijgezet in de Hall of Fame. Bekijk hier alle genomineerden.

Gaan twee of meer Nederlanders gekozen worden?

  • Dat zeker
  • Denk het niet
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie