PSG blameert zich richting CL-kraker

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond gezichtsverlies geleden. De nummer één van Frankrijk wist ternauwernood een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Clermont Foot.

Clermont Foot pakt punt bij Paris Saint-Germain

PSG-trainer Luis Enrique koos niet voor zijn allersterkste elf. Met de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona in het vooruitzicht liet hij spelers als Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Marquinhos, Vitinha, Ousmane Dembélé en Kylian Mbappé op de bank starten. Ethan Mbappé, het broertje van, behoorde eveneens tot de reserves.

De gebroeders Mbappé zagen PSG een povere indruk maken tegen de hekkensluiter van de Ligue 1. Vlak voor rust wist Clermont Foot zelfs de leiding te nemen. In de Franse hoofdstad zorgde Habib Keita voor een grote verrassing door te profiteren van zwak ingrijpen van de thuisploeg.

VAR zit Ligue 1-koploper dwars

PSG dacht de schade nog voor rust te repaeren, maar de treffer van de zeventienjarige Senny Mayulu werd na VAR-advies afgekeurd vanwege een overtreding. In de tweede helft liet Luis Enrique verschillende spelers invallen, waaronder Mbappé en Hakimi. Laatstgenoemde had de pech dat zijn inzet op de lat eindigde.

De 1-1 viel in de 86ste minuut alsnog. Goncalo Ramos redde een punt voor de Parijzenaars, die daardoor voorlopig dertien punten voorsprong genieten op nummer twee Stade Brest. Clermont Foot blijft hekkensluiter.

Scoreverloop: 0-1 (32′) H. Keita, 1-1 (86′) G. Ramos