PSG-trainer reageert op fluitconcert voor Messi

Foto: PSG-trainer reageert op fluitconcert voor Messi

Lionel Messi moest zaterdag zijn terugkeer in het basisteam van Paris Saint-Germain bekopen met een fluitconcert vanaf de tribunes. Christophe Galtier vond echter dat er weinig aan de hand was, zo vertelde de hoofdtrainer na afloop aan de Franse media.

Fluitconcert Messi

De Argentijn is bezig aan zijn tweede seizoen in Ligue 1 en heeft het naar verluidt nog altijd niet goed naar zijn zin in Frankrijk. Waar hij bij Barcelona steevast kon rekenen op veel steun en enthousiasme, zijn de supporters van Paris Saint-Germain een stuk kritischer op Messi. Dat bleek afgelopen zaterdag nog maar eens, toen de koploper met 5-0 won van Ajaccio.

Volgens hoofdtrainer Galtier moeten we echter niet te zwaar tillen aan het fluitconcert. “In het begin van de wedstrijd klonk er wat gefluit toen hij aan de bal kwam, dat klopt. Maar al snel bedekte een groot deel van het stadion dat gefluit met applaus en andere aanmoedigingen”, zo vatte hij de situatie samen.

Daarnaast merkte hij op dat Messi weinig last had van het geluid. “Leo bleef in zijn spel, was zeer gefocust en betrokken. Hij wilde graag de grote man zijn in de aanval, om het team goed te laten spelen en kansen te creëren. Zo is hij het gewend. Zijn carrière heeft hem ertoe gebracht dat hij moeilijke situaties kan lezen.”

Vertrek bij Paris Saint-Germain

Messi lijkt de club aan het einde van het seizoen te verlaten. Hoewel hij de mogelijkheid heeft om bij Barcelona terug te keren, is de kans naar verluidt groot dat hij een overstap maakt naar Saudi-Arabië. Eerder kreeg hij van Paris Saint-Germain nog een schorsing toen hij naar dat land afreisde vanwege persoonlijke verplichtingen, terwijl zijn team op het trainingsveld stond.

Is het gefluit van de PSG-supporters terecht?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie