PSV-aanwinst open over transfer: “Wilde naar de beste club van Nederland”

Foto: PSV-aanwinst open over transfer: “Wilde naar de beste club van Nederland”

Ryan Flamingo heeft niet lang moeten nadenken toen PSV voor hem aanklopte. Voor de verdediger was er ook interesse vanuit het buiteland, maar Flamingo ‘moes en zou’ een transfer naar de Nederlandse landskampioen maken.

Flamingo zette zinnen op transfer naar PSV

Flamingo begon de voorbereiding nog bij FC Utrecht, maar al snel kwam de transfer naar PSV in een stroomversnelling. “In het begin is dat wel heel even wennen, maar ik ben geweldig opgevangen bij PSV. En de transfer hing natuurlijk al wel een tijdje in de lucht”, vertelt Flamingo in gesprek met Voetbal International.

Toen de transfer naar PSV in lucht hing werd Flamingo naar eigen zeggen een stuk voorzichtiger. “Ik wilde fit worden, maar ik dacht soms ook wel even: als ik nu maar niet geblesseerd raak. Mijn vader hield me ook rustig. Door te zeggen dat ik gewoon mijn ding moest blijven doen en hard de duels in moest blijven gaan, anders zou ik juist alleen maar geblesseerd raken. Toen ik hoorde dat er daadwerkelijk een akkoord was, werd ik ook rustiger in mijn hoofd.”

Flamingo wimpelde buitenlandse interesse af

Naast PSV was er ook interesse vanuit het buitenland voor Flamingo, maar de verdediger zegt dat bewust van zich af te hebben gehouden. “De interesse was mooi, maar ik hoefde niet met een andere club te praten, ik wilde naar de beste club van Nederland. Dat zei ik ook tegen mijn zaakwaarnemer, het moest en zou PSV worden. Voor mijn ontwikkeling is dit de beste stap. De gesprekken met de mensen van PSV voelden ook gelijk heel goed. Met Peter Bosz loopt hier de beste trainer rond. Ik word omringd door de beste spelers, dat heeft het afgelopen seizoen ook bewezen.”

Is Flamingo een aanwinst voor PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie