‘PSV bevindt zich op glad ijs op transfermarkt’

Foto: ‘PSV bevindt zich op glad ijs op transfermarkt’

PSV ‘bevindt zich op glad ijs’, zo constateert Voetbal International-journalist Freek Jansen vanuit het Eindhovense trainingskamp in Duitsland. Hij doelt daarmee op de vele na dit seizoen aflopende contracten in de selectie.

Zorgen om vele aflopende contracten bij landskampioen PSV

“Het enige wat ik wel zie: veel contracten voor één jaar. Dan ga je je op glad ijs begeven”, merkt Jansen in de podcast Heet van de Herdgang van het Eindhovens Dagblad op. “Want dat moet je snel gaan verlengen. Anders moet je ze gewoon verkopen.” Als voorbeeld wordt Jordan Teze genoemd. “Een zelf opgeleide jongen, die een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt, die moet je niet gratis weg laten lopen volgend jaar. Maar wil hij niet verlengen?”

Clubwatcher Rik Elfrink reageert: “Hij kijkt het nog even rustig aan op dit moment. Er is belangstelling voor hem uit alle competities. Die jongens, Mauro (Junior, red.), (Olivier, red.) Boscagli en Teze, ze hebben allemaal zoiets van: ‘we hoeven niet weg bij PSV’. Bij Teze is het nu dus zo, dat er veel belangstelling voor hem is. Ik denk dat hij het nog even aankijkt. Volgens mij is het een beetje fifty-fifty op dit moment. Gaat hij toch een transfer maken of niet. Maar hij is ook gewoon een jongen die de club niet hoeft te verlaten. Er moet wel echt een mooi avontuur voor hem komen, wil hij dat gaan doen.”

Elfrink trekt de vergelijking met Ibrahim Sangaré afgelopen zomer: “We hebben het allemaal gezien met Sangaré. Die maakte vorig jaar die stap naar Engeland. Die komt dan bij Nottingham Forest en dan speel je onder in de Premier League. Dat is natuurlijk niet ideaal.” Sangaré kwam met name in de laatste maanden van het vorige seizoen amper nog aan spelen toe.

Gaat Teze vertrekken bij PSV, denk jij?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie