PSV breekt ‘record’ en schiet ein-de-lijk raak

Foto: PSV breekt ‘record’ en schiet ein-de-lijk raak

PSV heeft zijn gewenste versterking voor de verdediging ein-de-lijk binnen. SoccerNews kan namelijk, samen met Tipsbladet, onthullen dat Adamo Nagalo overkomt van FC Nordsjælland voor een ‘recordbedrag’. De deal is helemaal in kannen en kruiken.

PSV heeft nieuwe verdediger binnen: Adamo Nagalo

Er wordt een basisbedrag van zeven miljoen euro (52 miljoen kronen) betaald voor Nagalo, maar dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot tien miljoen (75 miljoen kronen). En dat betekent een clubrecord voor Nordsjælland wat betreft verdedigers, dat eerder op naam stond van Victor Nelsson, die in 2019 voor 3,6 miljoen euro transfereerde binnen de Superligaen, naar FC Kopenhagen.

De 21-jarige stopper uit Burkina Faso heeft groen licht gekregen om af te reizen naar Eindhoven, om aldaar een medische keuring te ondergaan. Komt er niets geks aan het licht (zoals we wél zagen bij zowel Calvin Stengs als Justin Bijlow), dan zal hij in het Philips Stadion zijn handtekening zetten onder een contract voor vijf seizoenen.

Van den Berg en Itakura

Het betekent meteen óók het einde van een langdurige zoektocht voor de regerend landskampioen van de Eredivisie. Die hengelde eerst naar Sepp van den Berg bij Liverpool, maar de jonge Nederlander bleek onhaalbaar: hij maakte voor bijna dertig miljoen euro de overstap naar Brentford. Vervolgens kwam Ko Itakura in beeld en voor de Japanner met een verleden bij FC Groningen wilde PSV bijzonder ver gaan. Zijn werkgever Borussia Mönchengladbach wenste echter niet mee te werken, zelfs een bod van vijftien miljoen euro was niet genoeg.

De naam van Nagalo was eigenlijk al van de Eindhovense shortlist verdwenen, maar na al die afwijzingen kwam hij er tóch weer op te staan. En dit keer bleek technisch directeur Earnest Stewart wél bij machte om een deal af te ronden.

Verwacht jij veel van hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
1397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie