Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

PSV dolblij met strikken ‘interessante partner’

Foto: PSV dolblij met strikken ‘interessante partner’

PSV bevestigde gisteren de gesloten samenwerking met Austin FC, een hoogvlieger in de Amerikaanse MLS. Er gaat met name op het gebied van de jeugdopleiding samengewerkt worden.

“Internationalisering is een belangrijke pijler van PSV”, reageert Commercieel Directeur Frans Janssen op de clubwebsite van PSV. “Wij streven er daarom naar enkele strategische partnerships aan te gaan met clubs uit gebieden waar wij denken impact te kunnen maken. Austin FC is een jonge profclub met potentieel en een groot achterland. Dat maakt het een interessante partner. Door wederzijds onze voetbalkennis te delen, kunnen beide clubs groeien. Voor het gehele netwerk van PSV kan Austin FC bovendien een commerciële ingang in de Verenigde Staten betekenen.”

Reyna

Technisch Directeur Claudio Reyna van Austin is ook erg blij: “De gesprekken die wij met PSV voerden hebben grote indruk achtergelaten. De PSV-structuur van opleiden is uniek en vooruitstrevend in de wereld. Met die kennis kunnen wij clubbreed stappen maken. Het voetbal in Amerika groeit hard. PSV is zich daarvan bewust en ik ben ervan overtuigd dat de club daar dankzij deze samenwerking van kan profiteren.”

“Wij kunnen erg veel leren van de wijze waarop PSV voetbal- en talentontwikkeling heeft ingericht. Bijkomend voordeel is dat het achterland van Austin FC en PSV grote overeenkomsten kent. Beide clubs staan midden in de samenleving, die bestaat uit een hard werkende gemeenschap met een familiair karakter. Bovendien is Austin, net als de Brainportregio sterk hightech gericht”, aldus Reyna tot slot.

TIP: Bijna drie keer je inleg als Austin FC komend weekend wint van Seattle Sounders!

Goede zaak voor PSV, dit?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie