PSV en FC Twente heersen in Ajax-systeem | SN Team van de Week 10

Foto: PSV en FC Twente heersen in Ajax-systeem | SN Team van de Week 10

Een Eindhovens-Enschedese combinatie in een Italiaans-Amsterdams systeem. Dat heeft de speelronde 10 van de Eredivisie ons opgeleverd. PSV en FC Twente domineren het SoccerNews Team van de Week 10. Waarbij heel opvallend geen Feyenoorders zijn te vinden, en niet zo heel onlogisch nul Ajacieden.

SN Team van de Week 10: monsterscores PSV en FC Twente zorgen voor records

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Het SN Team van de Week kenmerkt zich altijd door een geweldige balans en een mix van verschillende Eredivisie-spelers. Door de geweldige wedstrijden van PSV (6-0 tegen PEC Zwolle) en FC Twente (5-0 in de derby tegen Heracles Almelo) is dat flink verstoord. Feyenoord probeerde de dominantie nog te doorbreken met een zeer sterke wedstrijd bij FC Utrecht (0-2), maar had geen echte uitblinkers behalve Quinten Timber. Door een blessure kan hij er echter niet bij zijn en Noa Lang dwong hem uiteindelijk indirect uit de basis.

En ja er was ook nog Ajax. Dat spel in de Johan Cruijff ArenA was niet om aan te zien. Trainer Francesco Farioli introduceerde tien nieuwe spelers en een nieuw systeem. Dat laatste hebben we toch overgenomen voor het SN Team van de Week, maar dan om te laten zien dat het ook aanvallend en aantrekkelijk kan.

Wie won de strijd tussen PSV en FC Twente: toch de club uit Enschede. Beide ploegen zorgden met vier afgevaardigden voor een record, maar Michel Vlap zorgde voor de Twentse overwinning. Hij krijgt namelijk de SN Sterspeler van de Week 10-award uitgereikt.

Keeper: Nordin Bakker (Almere City)

Als aanvulling van de acht PSV/FC Twente-spelers hebben we nog drie uitblinkers elders nodig. Die vonden we op vrijdagavond al bij Almere City tegen NEC (1-0). Nordin Bakker zorgde er daar namelijk met 4 reddingen mede voor dat Almere de eerste overwinning van het seizoen boekte. In het vervolg van het weekend probeerden nog vele keepers de prestaties te verbeteren, maar slaagden daar niet in.

Verdediger: Ivo Pinto (Fortuna Sittard)

Fortuna Sittard won met moeite van FC Groningen en hadden met verdediger Ivo Pinto een grote uitblinker. De Portugese nestor (34) is ook op zijn leeftijd nog van waarde achterin én voorin. Zo creëerde hij de meeste kansen van de wedstrijd en was hij ook de speler met de meeste tackles. De Fortuna-aanvoerder mag zich dus melden voor het SN Team van de Week 11, maar niet als aanvoerder.

Verdediger: Mees Hilgers (FC Twente)

Dan hebben we met Mees Hilgers de eerste speler die bij FC Twente of PSV speelt. De centrale verdediger rondde een corner van onze aanvoerder Michel Vlap keurig af en was zoals gewoonlijk een rots in de Enschedese branding.

Verdediger: Anass Salah-Eddine (FC Twente)

Achterin krijgt hij gezelschap van zijn wat aanvallender ingestelde teamgenoot bij FC Twente, Anass Salah-Eddine. De linksback toonde dat door te scoren en een passpercentage van 91 procent te overleggen. Maar ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Hij won met 10 duels de meeste duels van iedereen op het veld in De Grolsch Veste.

Rechtermiddenvelder: Ismael Saibari (PSV)

Voor de aanvallende impulsen moesten we (niet alleen) afgelopen weekend zijn bij PSV. Ismael Saibari was een van de smaakmakers in de walspartij tegen PEC. De Marokkaanse Belg creëerde de meeste kansen van iedereen en was met 2 assists van grote waarde. Heerlijke speler om te hebben en bij het SN Team van de Week kunnen we iedereen kiezen, al is Saibari niet zomaar iemand.

SN Team van de Week 10.

Middenvelder: Clint Leemans (NAC Breda)

Dan Clint Leemans. Uit het niets was hij daaropeens met twee goals in NAC Breda’s overwinning op RKC Waalwijk (4-1). Inderdaad, tegen zijn oude ploeg. De middenvelder speelde uitstekend en teerde niet alleen op zijn twee doelpunten voor deze prachtige uitverkiezing. Misschien was hij ook wel geselecteerd omdat hij een verleden bij PSV heeft. Wel zo handig met al de PSV’ers in dit sterrenelftal.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Malik Tillman verbaast zelfs zijn trainer Peter Bosz dat hij ook op ‘6’ uit de voeten kan. Bij het SN Team van de Week hadden we dat al gezien en daarom posteren we hem op die positie. Niet zo gek als je naar zijn stats kijkt van afgelopen weekend. 96 procent op passing, meeste tackles (5) en meeste gewonnen duels (12). Bovendien scoorde hij ook nog. Tillman heeft alles, maar wacht nog op die ultieme prijs. Die van SN Sterspeler van de Week.

Aanvallende middenvelder en SN Sterspeler van de Week 10: Michel Vlap (FC Twente)

Er kan er maar een de beste zijn en het is een keer niet een PSV’er: Michel Vlap. De middenvelder bekroonde zijn magnifieke wedstrijd tegen Heracles in blessuretijd met een doelpunt. Hij had daarvoor al 2 assists geleverd, liefst 6 kansen gecreëerd en stond overal hoog in de statistiekenlijstjes. Vlap heeft periodes gehad dat het niet zo lekker liep, maar met de terugkeer van maatje Sam Lammers lijkt er weer een Heerenveen-klik te ontstaan. Zou het duo net als in hun Friese tijd weer allebei in één seizoen 16 goals kunnen maken? Zij vormen in ieder geval in het SN Team van de Week 10 een koppeltje voorin (met nog een PSV’er erbij). Voor nu eerst even genieten van deze uitverkiezingen en voor Vlap een extra prijs erbij, die van SN Sterspeler van de Week 10.

Linkermiddenvelder: Noa Lang (PSV)

In deze aanvallende en aantrekkelijke variant van het Ajax-systeem kunnen we Noa Lang goed gebruiken. Al is het maar om een feestje te bouwen. Met een doelpunt en assist leverde Lang weer bij PSV. Hij zal maar wat blij zijn (en terecht vinden) dat hij zich ook mag melden voor het SN Team van de Week 10. Hij is zijn goalviering al aan het bekokstoven.

Spits: Ricardo Pepi (PSV)

Ricardo Pepi is een bijzondere spits en daar houden we van. Hij speelt weinig bij PSV, maar als hij dan zijn kans krijgt scoort hij er gewoon drie. Ja drie, want wij tellen die derde ook gewoon als een Pepi-goal. De spits was in een geweldige vorm tegen PEC en toonde zelfs even vlagen van beter spel dan zijn grote concurrent Luuk de Jong. Die ging zelfs zo bibberen dat hij een penalty miste.

Spits: Sam Lammers (FC Twente)

Sam Lammers zal zich als geen ander thuisvoelen in dit PSV-FC Twente-team. De voormalig PSV’er heeft met Vlap ook zijn maatje erbij en gaat ook weer scoren voor het SN Team van de Week 10. Lammers scoorde tegen Heracles 1 keer en gaf ook een assist. Hij is de belichaming van dit SN Team van de Week 10, die deze week zal bewijzen dat je met de juiste spelerskeuze in een 3-5-2 geweldig aantrekkelijk voetbal kan spelen. En oh ja, Troy Parrott (AZ) haalde de schifting op het nippertje niet. De redenen zal je wel kunnen raden.

Wat vind jij van dit PSV-FC Twente-elftal?

  • Geweldig
  • Logisch
  • Raar
  • Absurd
  • Geen commentaar
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie