‘PSV-exit door Luuk de Jong’

Foto: ‘PSV-exit door Luuk de Jong’

Ricardo Pepi lijkt ook komend seizoen de tweede keus achter Luuk de Jong te zijn bij PSV. Die conclusie trekt De Telegraaf naar aanleiding van de twee oefenduels die PSV afwerkte tegen SC Paderborn. De Jong verscheen in het A-team binnen de lijnen en scoorde, Pepi deed dat in het B-team niet.

De Jong houdt Pepi op de bank bij PSV

“De Jong deelde zo het eerste tikje uit aan zijn concurrent, die vorige zomer door PSV van Augsburg werd overgenomen en een contract tekende tot medio 2028”, schrijft de ochtendkrant. Een wisseling van de wacht zal er voor die tijd nog wel komen, maar voorlopig nog niet concludeert De Telegraaf. “Voorlopig zit er nog geen sleet op De Jong, die in augustus 34 jaar wordt. Hij stond bij een voorzet van Guus Til op de juiste plek en zette PSV op het spoor richting een 2-1 zege tegen de club uit de Tweede Bundesliga.”

Toch is het volgens de krant de vraag of Pepi nog toekomst ziet bij PSV. “De vraag is hoe lang Pepi nog wil wachten op een vaste plek in de basis. Vorig seizoen, in de weken nadat hij PSV met een late treffer aan een 1-0 zege op FC Twente hielp, had hij moeite om gemotiveerd te blijven trainen.”

Volgens de krant heeft de aanvaller echter wel een podium nodig om zich te laten zien met het oog op het WK van 2026 wat deels in de Verenigde Staten wordt gehouden. “Hij zal zich in de kijker moeten spelen bij de nieuwe Amerikaanse bondscoach. Want natuurlijk wil Pepi erbij zijn als in 2026 de bal bij het WK, dat onder meer georganiseerd wordt door de Verenigde Staten, gaat rollen. Het is de vraag hoe lang hij nog genoegen neemt met een rol op het tweede plan bij PSV.”

Moet Pepi aansturen op een vertrek bij PSV?

  • Ja, dat zou voor hem beter zijn
  • Nee, hij moet nog even geduld hebben
2573+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie