‘PSV-exit voor Jerdy Schouten’

Foto: ‘PSV-exit voor Jerdy Schouten’

Jerdy Schouten staat er goed op bij Europese topclubs. Maandag kwam naar buiten dat ook Paris Saint-Germain de middenvelder van PSV hoog op het lijstje heeft staan. De Nederlandse landskampioen wil Schouten liever niet kwijt, maar het Algemeen Dagblad stelt dat PSV toch een verkoop van de Oranje-international overweegt.

PSV overweegt verkoop Jerdy Schouten

De ochtendkrant verwacht dat de Franse topclub in de komende weken tot actie overgaat. “Het is niet zo dat PSG morgen op de stoep staat in Eindhoven, maar PSV houdt er wel rekening mee dat de Parijzenaars of een andere club volgende maand doorpakken voor Schouten.”

Waar PSG voorheen veelal grote sterren wilde aantrekken, daar is het transferbeleid in Parijs ook veranderd. In dat licht denkt de krant dat Schouten daarom nu ook op het lijstje staat. “In dat plaatje past ook de belangstelling voor de snelle passer, die bij PSV waarschijnlijk ook een verbeterd contract kan tekenen als hij blijft.”

60 miljoen voor Jerdy Schouten

Voor PSV lijkt een forse bieding op Schouten dan haast niet te weigeren meent het Algemeen Dagblad. “Daarbij zouden dan nieuwe afspraken over een toekomstig transferbedrag kunnen worden gemaakt. Schouten is inmiddels 27 en het is maar de vraag of zijn huidige transferwaarde in de toekomst nog veel kan stijgen. Dat neemt PSV ook mee bij de overwegingen om hem te verkopen.”

De krant meldt dat naast PSG ook Juventus en Borussia Dortmund Schouten al in beeld hadden, maar dat die twee clubs de middenvelder niet kunnen betalen. “PSV wil een monstrueus bedrag, omdat de international nog over een vierjarig contract beschikt en vorig jaar pas naar Eindhoven is gekomen. Zestig miljoen is het bedrag dat vanuit de Eindhovense burelen doorsijpelt en daar zal ongetwijfeld over te onderhandelen zijn. Voor de Franse geldmachine PSG allerminst onhaalbaar.”

Zie jij Schouten deze zomer vertrekken bij PSV?

  • Ja
  • Nee
1875+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie