PSV faalt inzake Lang: “Kneiterhard zijn”

Foto: PSV faalt inzake Lang: “Kneiterhard zijn”

Noa Lang heeft zich dit weekend niet populair gemaakt. De PSV-aanvaller maakte een gefrustreerde indruk na zijn wissel tegen Almere City FC (1-7 zege) en dat zit Rafael van der Vaart niet lekker.

PSV-aanvaller Noa Lang krijgt volle laag in Rondo

Lang trapte zowel een microfoon als een zak bidons ondersteboven. “Ik heb dit zelf ook gehad toen ik jong was”, reageert Van der Vaart in Rondo. “Maar als je op een gegeven moment een vrouw en kinderen krijgt, een familie, dan ga je je ook een beetje schamen. Ik hoop dat hij zich schaamt als hij dit over vijf, zes jaar terugziet. Het is kinderlijk gedrag.”

Marco van Basten vindt dergelijk gedrag ‘echt heel slecht’ van profvoetballers. “k vind hem een heel goede voetballer, ik mag graag naar hem kijken. Het is een belangrijke speler voor PSV, en juist daarom moet je dit niet doen. Want wat zegt dit naar je andere spelers toe? Eigenlijk zeg je: die trainer is een boerenlul. ‘Die koekenbakker haalt me eruit.’ Dat vind ik een heel slecht signaal.”

Verkeerd signaal van Peter Bosz

PSV-trainer Peter Bosz besloot het gedrag van Lang weg te lachen. Van Basten vindt dat onvoldoende. “Dit gedrag moet je echt eruithalen. Je moet kneiterhard zijn, ondanks het feit dat je hem wel respecteert, want het is een heel goede speler. Ik had gehoopt en gedacht dat hij dit ontgroeid was. Hij moet bij zichzelf te rade gaan.”

Ruud Gullit vreest dat het inherent aan Lang is. “Dit heeft hij bij andere clubs ook gehad. Zolang het naar zijn zin is, als hij speelt en zo, dan vindt hij het allemaal goed, maar bij dit soort momenten vindt hij het opeens niet meer leuk. En dan krijg je dit.”

Moet PSV hem harder aanpakken?

  • Ja
  • Nee
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie