‘PSV heeft nieuwe centrumverdediger beet’

Foto: ‘PSV heeft nieuwe centrumverdediger beet’

PSV is de afgelopen tijd een bezige bij op de transfermarkt. Na Couhaib Driouech en Ryan Flamingo deze week al, willen de Eindhovenaren in de komende dagen Madi Monamay definitief binnenhengelen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Monamay moet over gaan komen van Bayer Leverkusen. De negentienjarige mandekker kon naar erg veel clubs, waaronder de hele Belgische top, maar kiest vrijwel zeker voor PSV. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde journalist Sacha Tavolieri op X. De verwachting is dat PSV begin komende week spijkers met koppen kan gaan slaan. Met Monamay was de club er al een tijdje uit over een contract.

Jan Vennegoor of Hesselink overtuigde Monamay

De Belg heeft een verleden bij Oud-Heverlee Leuven en KRC Genk. In 2022 maakte hij de overstap naar Bayer Leverkusen, waar hij in de hoofdmacht hoopte te komen. Het lukte Monamay echter nog altijd niet om door te breken bij de kampioen van vorig seizoen.

Daarom heeft Monamay besloten dat het tijd is om verder te kijken. Naar verluidt kreeg hij meerdere aanbiedingen uit zijn geboorteland. RSC Anderlecht, KRC Genk en Club Brugge waren allemaal bereid om het grote talent binnen te halen, maar de defensieve kracht heeft besloten om voor PSV te kiezen.

Monamay raakte namelijk overtuigd van het plan dat de Eindhovenaren neerlegden. Namens PSV had Jan Vennegoor of Hesselink meerdere gesprekken met hem, waarbij hem de mogelijkheid werd geschetst om het eerste team te bereiken. Het is een kwestie van tijd tot hij bij PSV een contract ondertekent.

Lage transfersom Bayer Leverkusen

Zijn contract loopt over een jaar in Duitsland af, waardoor PSV geen hoge transfersom op tafel hoeft te leggen. Wél wil Bayer Leverkusen een doorverkooppercentage afdwingen, zodat het op termijn flink kan verdienen aan zijn vertrek. Monamay zal zich gelijk aan hoofdtrainer Peter Bosz mogen bewijzen.

Goede aanwinst?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet..
600+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie