PSV heeft Rick Karsdorp binnen

Foto: PSV heeft Rick Karsdorp binnen

PSV heeft zijn gewenste nieuwe rechtsback gevonden in de persoon van Rick Karsdorp. Dat was eigenlijk al bekend, maar nu hebben de Eindhovenaren het ook daadwerkelijk zélf bevestigd. De voormalige Feyenoorder diende alleen nog een medische keuring te ondergaan in Eindhoven, maar heeft die met goed gevolg doorstaan.

“Ik wil de mensen hier weer de Rick uit zijn beste dagen laten zien”

De regerend landskampioen van de Eredivisie noemt zijn aanwinst ‘een ervaren rechtsback’: “Rick Karsdorp is vanaf heden PSV’er. De 29-jarige rechtervleugelverdediger was transfervrij, nadat hij de afgelopen zeven jaar onder contract stond bij AS Roma. De drievoudig Oranje-international heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract met een optie tot een extra jaar.”

Karsdorp reageert op zijn ‘move’: “Het is leuk om na zeven jaar weer terug in Nederland te zijn. Mijn familie en ik kijken er enorm naar uit. Met mijn drive, power en loopvermogen pas ik goed bij het spel dat PSV wil spelen. Ik wil de mensen hier weer de Rick uit zijn beste dagen laten zien, met goede passes en bruikbare voorzetten. Bij AS Roma heb ik goede en mindere periodes gehad, dus laten we ervoor gaan dat nu een nieuwe goede periode aanbreekt. Waarin we kampioen worden en we zover mogelijk komen in de Champions League.”

Europese ervaring

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is verheugd met de komst van de vleugelverdediger: “Door het vertrek van Jordan Teze was er een vacature op de rechtsbackpositie ontstaan. In de mix van talent en routine die een selectie herbergt, brengt Rick Europese ervaring. Hij is bekend met de Eredivisie en past met zijn snelheid bij het spel van Peter Bosz. We zijn erg blij dat we hem nu in huis hebben.”

Wordt hij een hit?

  • Dat denk ik wel
  • No way
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie