‘PSV hoopt op komst Premier League-Braziliaan’

Foto: ‘PSV hoopt op komst Premier League-Braziliaan’

PSV dreigt komende zomer een flink aantal spelers te gaan verliezen, waaronder flankspelers als Cody Gakpo, Noni Madueke en mogelijk ook Ritsu Doan. De vraag is wie er dan ter vervanging naar Eindhoven komt; toptalent Savinho is nog altijd in beeld.

De achttienjarige Braziliaan staat op het punt om Atlético Mineiro voor zo’n zes miljoen euro te verruilen voor Manchester City; PSV wil hem gelijk een jaar – of twee – huren van de Premier League-grootmacht. Het Eindhovens Dagblad schrijft: “Onder welke voorwaarden dat gebeurt, was steeds onderwerp van discussie. Savinho wil zich dolgraag bij het bescheiden Braziliaanse contingent in Eindhoven voegen, maar PSV wil dat zijn komst niet alleen sportief maar ook financieel profijtelijk is.”

‘Zinchenko-route’

“Als hij daadwerkelijk naar PSV komt, zal hij mogelijk nog wedstrijden bij Jong PSV spelen, maar is de kans groot dat hij gewoon bij de A-selectie kan trainen en daar minuten zou kunnen maken”, gaat de krant verder. “Wedstrijden bij Jong PSV hoeven zeker geen ballast te zijn, integendeel zelfs getuige bijvoorbeeld de ontwikkeling die City-speler Oleksandr Zinchenko via de Keuken Kampioen Divisie kon maken.”

Laatstgenoemde brak bij PSV in de hoofdmacht niet door, maar is dit seizoen prompt een gewaardeerde kracht onder Josep Guardiola, dikwijls als linker wingback. “Manchester City is zeker gevoelig voor dat argument, maar zou Sávio Moreira de Oliveira ook bij het Franse Troyes of het Belgische Lommel kunnen stallen. Voorlopig is Savinho nog speler van Atlético Mineiro en in principe gaan zijn transferrechten in de komende transferzomer over naar City”, besluit het ED.

TIP: Zestien keer je inleg (+250 startbonus) als Man City van Newcastle verliest komend weekend!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Savio moreira (@savinho.7)

Moet PSV voor Savinho gaan?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie