PSV hoopt op en werkt aan loyaliteit Jerdy Schouten

Foto: PSV hoopt op en werkt aan loyaliteit Jerdy Schouten

Een basisplaats in Oranje op het afgelopen EK was voor hem niet voorzien, maar door blessures van anderen moest hij er staan: Jerdy Schouten. En hij stónd er ook, de PSV’er maakte grote indruk door zijn goede en bekeken spel. Ondanks dat de Europese top nu op hem loert, hoopt men in Eindhoven dat zijn loyaliteit de boventoon zal voeren. Bij PSV doen ze er in ieder geval alles aan om Schouten te behouden.

Inside: PSV doet er alles aan om Jerdy Schouten in Eindhoven te houden

Schouten heeft met zijn manier van voetballen iets weg van voormalig Italiaans topvoetballer Andrea Pirlo. Deze maestro met bal had de gave om spreekwoordelijk gezien ogen in zijn rug te hebben, precies te weten wat zijn positie op het veld was ten opzichte van zijn tegenstanders. Om daarna met één simpele lichaams- of passeerbeweging zichzelf vrij te spelen en de bal te passen naar een medespeler.

Jerdy Schouten: Oranje-ster zonder opsmuk

Zo een type voetballer is de uit Hellevoetsluis afkomstige Schouten ook. Overigens qua persoon in vergelijking met Pirlo ook ietwat hetzelfde: immer rustig, geen gekke uitspattingen en meer een man van de achtergrond op het gebied van vertoond gedrag. Schouten liet tijdens het EK in Duitsland dan ook het liefst zijn voeten spreken.

Ontpopte zich in het elftal van bondscoach Ronald Koeman als een kundige spelverdeler. In het verloren duel tegen Oostenrijk liet hij nog zijn tegenstander uit zijn rug weglopen, maar daarna werd de PSV’er al vrij snel een absolute sterkhouder binnen het Nederlands elftal. Hij deed hiermee zelfs de geblesseerde Frenkie de Jong vergeten.

15 miljoen voor Jerdy Schouten

Op De Herdgang in Eindhoven zal men vooraleer met trots naar de prestaties van Schouten hebben gekeken. Wat zal men bij PSV op dat moment blij zijn geweest dan men vorig jaar een contract tot medio 2028 met de middenvelder had afgesloten. Aan het Italiaanse Bologna, waar de 27-jarige rechtspoot overigens ook al onbetwist basisspeler was, moest ‘even’ 15 miljoen euro worden overgemaakt.

Schouten besloot om zelfs een transfer naar Europese topclub AC Milan te laten schieten. “Als een club mij wil hebben, moet ik merken dat ze zich écht in mij hebben verdiept en dat ze weten wat voor soort speler ik ben”, zei de huidige international toentertijd hierover. “Bij PSV had ik dat gevoel.”

Zijn gevoel kunnen voor wat betreft de nabije toekomst héél erg belangrijk gaan zijn bij PSV, weet men ook intern. Schouten kan namelijk, na zijn puike prestaties tijdens het EK, rekenen op enorm veel belangstelling. Clubs als Juventus en Borussia Dortmund hebben hem namelijk al nadrukkelijk in het vizier.

Loyaliteit of nieuw buitenlands avontuur bij Europese topclub?

Zal Schouten loyaal blijven aan zijn huidige werkgever PSV met trainer Peter Bosz? De zekerheid van een goed salaris én het spelen van Champions League heeft hij in Brabant, dat is een feit. De vraag is alleen of hij niet gaat zwichten voor het grotere geld en voetballen in grotere Europese competities als de Bundesliga of de Serie A.

Terwijl PSV de dollartekens bij een eventuele verkoop van de middenvelder, gezien een transfersom van 40 tot 50 miljoen die gevraagd kan gaan worden, in de ogen heeft, wordt er intern ook stiekem gehoopt op een langer verblijf van de belangrijke speler in Eindhoven. Aannemelijk is daarom dat PSV sowieso gaat proberen om Schouten met een verbeterd contract te verleiden.

Wim Rijsbergen ziet Schouten als Europese topspeler

Hiervoor zou het echter ook al te laat kunnen zijn, puur en alleen omdat Schouten ook tegen later EK-finalist Engeland liet zien mee te kunnen komen op het absolute topniveau. Iets wat ook oud-WK-finalist namens Oranje Wim Rijsbergen concludeerde. Volgens hem kan Schouten mee in topcompetities.

Mooie woorden van een kenner dus. Het woord is echter nu aan de hoofdpersoon zelf: zien de fans hem komend seizoen nog met uitgekiende passes strooien in Eredivisie-stadions of in pakweg San Siro? Het antwoord zal de komende tijd snel gaan komen.

Moet Schouten kiezen voor een nieuwe club?

  • Ja
  • Nee
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie