PSV komt tegen FC Eindhoven goed weg

PSV heeft woensdagavond op een haar na de overwinning gepakt. In het Philips Stadion won het nipt met 3-2 van FC Eindhoven door een doelpunt in de extra tijd.

Lastige wedstrijd PSV tegen FC Eindhoven

Het jaarlijkse oefenduel zorgde ook ditmaal voor veel publiek. Hoofdtrainer Peter Bosz verraste door in de verdediging voor veel jonge spelers te kiezen. Met Fabian Merièn (15), Emmanuel van de Blaak (19), Matteo Dams (20) en Fredrik Oppegaard (21) kon PSV niet bepaald leunen op veel ervaring.

Desondanks ging het voortvarend van start en kwam het na een half uur spelen op een voorsprong te staan. Ricardo Pepi was de doelpuntenmaker. Een korte tijd later maakte FC Eindhoven echter alweer gelijk: Sven Blummel bracht de spanning terug in de wedstrijd.

PSV bleef moeite houden met de tactiek van FC Eindhoven en de laatste club profiteerde van de onervaren achterhoede. Zo maakte Dams in de tweede helft een overtreding op Dyon Dorenbosch. Ozan Kökcü ging vervolgens achter de bal staan en zette de 1-2 op het scorebord.

PSV valt positief op met hattrick

Hoewel het om een oefenduel ging, besloot PSV in de slotfase het publiek nog wat te gunnen. Twintig minuten voor tijd was het Pepi die de 2-2 maakte. Nadat de thuisploeg van de arbitrage een penalty kreeg, mocht de spits achter de bal staan en zette hij een hattrick achter zijn naam, waarmee hij PSV naar een zege schoot.

Verdient Pepi dit seizoen een basisplek?