‘PSV krijgt hoopgevend nieuws richting Champions League-ontmoeting’

Foto: ‘PSV krijgt hoopgevend nieuws richting Champions League-ontmoeting’

Borrusia Dortmund heeft volgens BILD te maken met een blessuregolf. De Duitsers, die in de achtste finale van de Champions League in februari tegen PSV spelen, maken zich dan ook grote zorgen.

Flinke blessuregolf voor Borussia Dortmund

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft nam Borussia Dortmund het zaterdag op tegen AZ. De Alkmaarders waren niet bepaald de favoriet, maar hielden knap stand tegen de nummer 5 van de Bundesliga: de wedstrijd eindigde in 2-2. Voor de Duitse topclub verliep het duel ook vanwege een andere reden teleurstellend.

Het moest namelijk wederom twee spelers naar de kant halen met een blessure. Waar het kwetsuur van Nico Schlotterbeck, die last kreeg van zijn scheenbeen, mee lijkt te vallen, is dat bij Guile Bueno een ander verhaal. De linksback kreeg een trap tegen zijn knie aan en moet de komende dagen afwachten hoelang zijn herstel in beslag gaat nemen.

Dat betekent dat Borussia Dortmund wederom met een flinke tegenvaller te maken kreeg. De lappenmand zit namelijk al behoorlijk vol, waardoor de club intussen moet improviseren met de samenstelling van het basiselftal. Julian Ryerson, Karim Adeyemi, Julien Dranville en Felix Nmecha zijn eveneens uit de roulatie.

Dubbele ontmoeting met PSV

Over anderhalve maand neemt de club het in de Champions League pas op tegen PSV, waardoor het nog wel even de tijd heeft om spelers te laten terugkeren. De zorgen zijn er naar verluidt echter niet minder om. Op 20 februari ontvangt PSV de Duitse tegenstander allereerst in Noord-Brabant, om op 13 maart af te reizen naar Dortmund.

Bereikt PSV de kwartfinale van de Champions League?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie