‘PSV doet bod op toptarget, Faye kiest voor Frankrijk’

Foto: ‘PSV doet bod op toptarget, Faye kiest voor Frankrijk’

PSV hoopte om Mika Faye aan de selectie te kunnen toevoegen. De talentvolle centrale verdediger kiest echter voor een avontuur bij Stade Rennes, zo meldt Voetbal International. Volgens BILD gaat PSV nu vol voor Ko Itakura.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Hoop PSV op Faye vervlogen

Hoofdtrainer Peter Bosz heeft bij PSV nog altijd verdedigende problemen. Samen met technisch directeur Earnest Stewart zoekt hij dan ook naar versterkingen. Faye kwam onlangs in beeld. De defensieve kracht van FC Barcelona bleek uiteindelijk echter onhaalbaar te zijn.

De Eindhovenaren boden naar verluidt een bedrag van 11 miljoen euro, exclusief 2 miljoen euro aan bonussen. Daarnaast was het bereid om een terugkoopoptie in zijn contract te laten opnemen, zodat de Spaanse grootmacht de mogelijkheid zou hebben om hem voor een vastgesteld bedrag weer binnen te halen.

Faye had echter al zijn keuze gemaakt en gaat voor Stade Rennes aan de slag. De Fransen betalen 12 miljoen euro, kwamen tot een doorverkooppercentage van 25 procent en zetten een terugkoopoptie in het contract van 35 miljoen euro. Het heeft Barcelona overtuigd om hem te laten vertrekken.

Bod PSV op Itakura

Vrijdag vinden de medische tests plaats, waarna hij een handtekening zal zetten onder een meerjarig contract. Voor PSV is het reden om de zoektocht te vervolgen. Daarbij is het terechtgekomen bij Borussia Mönchengladbach, waar Itakura onder contract staat. Volgens het Duitse medium heeft PSV een bod uitgebracht van 11,5 miljoen euro.

Naar verluidt heeft de verdediger een ontsnappingsclausule in zijn contract staan, maar die zou een stuk hoger liggen dan het bedrag dat PSV wil betalen. De Duitsers zijn niet van plan om hem te verkopen. Desondanks hoopt PSV dat er openingen in de onderhandelingen kunnen komen.

Wordt PSV dit seizoen weer landskampioen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie