Plotse onrust heerst bij PSV

Foto: Plotse onrust heerst bij PSV

Tot aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal leek er binnen regerend landskampioen PSV niks aan het handje. Maar juist in dát duel kwam aan het licht dat er toch echt nog werk aan de winkel is voor de leiding van de Eindhovense club. Plotseling heerst er twijfel op De Herdgang en borrelt de onrust omhoog op weg naar de start van de Eredivisie.

Inside: PSV twijfelt na verlies in Johan Cruijff Schaal meer over samenstelling selectie

Binnen de Eindhovense club hoopte men dat de achterhoede tegen de Rotterdamse concurrent er zou staan, stevig in ieder geval die weinig tot geen krimp zou geven. Die hoop vervloog al snel door de realiteit. Het was na 25 minuten spelen veel te vaak onder de maat, want Feyenoord wist behoorlijk wat kansen te creëren.

Dat had onder andere te maken met de bij FC Utrecht weggekochte Ryan Flamingo. De middenvelder/verdediger is een groot talent, maar kwam tegen Feyenoord als centrale verdediger niet sterk uit de verf. Dat kan plankenkoorts zijn geweest, al zal trainer Peter Bosz ook beseffen dat het beter moet dan Flamingo in Eindhoven liet zien.

PSV hoopt op verdediger Boscagli

Frederik Oppegard liet aan de linkerkant zien niveau te missen en veroorzaakte op een knullige manier ook nog een strafschop. De technische staf van PSV hoopt dat in het centrum van de verdedigingslinie Olivier Boscagli komend weekend weer gaat terugkeren. Dat is allerminst zeker.

Eén van de grootste verrassingen bij Oranje tijdens het afgelopen EK, Jerdy Schouten, speelde daarbij ook nog een niet geheel sterke wedstrijd in de laatste linie. Daar moest hij noodgedwongen weer worden geposteerd. Het leverde liefst vier tegengoals op. Ter vergelijking: vorig seizoen kreeg de Eindhovense club er maar 21 tegen over een geheel Eredivisieseizoen.

Peter Bosz maakt zich zorgen over zijn vaste kracht in de verdediging, Olivier Boscagli.

Vertrokken Ramalho doet PSV nu al pijn

Het lijkt er sterk op dat binnen de technische leiding gedacht is dat de voorlopige samenstelling van de huidige selectie, zeker in verdedigend opzicht, op zijn minst voldoende was. André Ramalho werd hier en daar nog weleens flink bekritiseerd, maar liet vaker toch zien qua agressiviteit naar zijn tegenstander mét bal toe van grote waarde te zijn.

Maar die is dus vertrokken. Veel tijd om snel even wat andere verdedigers zomaar in te passen is er niet, want de competitiestart in de Eredivisie staat al voor de deur. Een blik op het programma van PSV leert dat de Eindhovenaren deze maand op papier zeker geen zware wedstrijden moeten gaan spelen.

Waken tijdens startperiode competitie

Begonnen wordt er in eigen huis tegen RKC, waarna er bezoekjes volgen aan Heracles Almelo en Almere City FC. Duel nummer vier is dan Go Ahead Eagles in Eindhoven. Dit zijn vier tegenstanders waar PSV zo op het eerste gezicht makkelijk van zou moeten kunnen winnen. Maar dáár schuilt dus enige gemakzucht in, want intern bij de Eindhovense topclub weet men ook dat een slecht begin aan het einde van de rit fataal kan zijn.

Met andere woorden: als PSV in de eerste vier Eredivisie-wedstrijden averij oploopt, dan zou dat kunnen betekenen dat aan het einde van de competitie een herhaling van de landstitel een zware zaak gaat worden. En dan is er nog de deelname aan de Champions League: die begint voor PSV pas over een kleine anderhalve maand.

Drukte voor technische baas PSV

Om in dat miljoenenbal goed voor de dag te kunnen komen, zeker in verdedigend opzicht, zal er voldoende kwaliteit binnen PSV aanwezig moeten zijn. Achter de schermen wordt hier dan ook druk aan gewerkt, al is het voor het sluiten van de transferwindow vaak nog even wachten voordat spelers en clubs beslissingen nemen of een speler mag gaan verkassen richting Eindhoven.

Het mislopen van de Johan Cruijff Schaal, die vorig jaar nog door PSV werd gewonnen van toen ook Feyenoord, zal binnenskamers bij de Eindhovenaren in ieder geval voor een soort van wake up call hebben gezorgd. Een alarmbel die is afgegaan omdat het qua basis bij PSV nog niet allemaal zo stabiel is als gedacht en verwacht.

Doorschakelen bij toptransfers

Er zal dus zeker nog wat bij gaan komen qua versterkingen. Daarnaast blijft ook nog de onzekerheid en dus onduidelijkheid sluimeren of er nog spelers weggekocht gaan worden in de laatste weken van de zomerse transferperiode. Als dat toch nog gaat gebeuren, dan is het zaak dat de technische leiding van PSV meteen kan doorschakelen om één of meer vervangers te halen. Als bijvoorbeeld Joey Veerman of de bovengenoemde Schouten alsnog vertrekken.

De Eindhovense topclub houdt, mocht dat niet gaan lukken door onverhoopte omstandigheden, anders de optie open dat het een zwaarder seizoen gaat worden dan in de voorbereiding ingecalculeerd. Dáár zit op De Herdgang eigenlijk niemand op te wachten, zeker niet na zo een succesvol afgelopen seizoen. Dán wil je als club het liefste door blijven varen in de richting van meer nieuwe prijzen.

Moet PSV nog zeker twee verdedigers aantrekken?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1544+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:10
0+
Koopmeiners noemt Juve-idolen en kijkt uit naar PSV-clash
14:52
46+
‘Prachttransfer lonkt voor Ricardo Pepi’
14:36
193+
Van Hanegem wijst zijn grote Oranje-uitblinker tegen Bosnië aan
14:21
68+
‘Twee transfervrije spelers in Feyenoord-vizier’
14:10
31+
Johan Derksen krijgt boze VI-kijker aan de deur thuis
13:50
63+
Vrouw René van der Gijp is van Instagram af geknikkerd
13:35
2506+
‘Dit is de ware reden van ruzie Weghorst met gebroeders Timber’
13:20
48+
Dijkshoorn vernietigt VI-gast: ‘Met twee zinnen op zijn rug te leggen’
13:04
70+
Hato vol lof: ‘Toen ik bij Ajax 1 kwam was hij mijn mentor’
12:48
53+
Officieel: Feyenoord kaapt Fransman weg bij Lyon
12:33
369+
Driessen ziet twee ‘horzels’ op Oranje-training: “Word je doodziek van”
12:17
68+
‘Dát is de zwakke plek van Oranje, probeerde Van Gaal al te camoufleren’
12:00
324+
Het grote obstakel voor kersvers PSV’er Karsdorp
11:47
28+
Van der Vaart ziet Duitse Mbappé: “Had daar al moeten staan”
11:43
88+
Ajax ‘verpest kinderdroom’: ‘Schan-da-lig’
11:32
62+
Ajax sluit lucratieve sponsordeal
11:16
57+
Hier kijk je Nederland – Duitsland
11:07
2248+
Bizar: ‘Antony terug naar Ajax’
10:59
114+
PSV vreest niet voor ‘bananenschil’: “Niemand over gehoord”
10:44
462+
Derksen walgt van ‘Oranje-engnek’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie