PSV pakt telraam erbij tegen PEC Zwolle en blijft perfect

Foto: PSV pakt telraam erbij tegen PEC Zwolle en blijft perfect

PSV staat na tien Eredivisie-speelrondes in het seizoen 2024/2025 op dertig punten. In eigen huis was deze keer PEC Zwolle de pineut. Een bijzonder getimede lichtshow fleurde een makke eerste helft op, Zwolle kwam kort voor rust met tien man te staan. Na de theepauze werden de Eindhovense doelpunten opgestapeld.

PSV wil op Champions League-gelijkspel tegen PSG voortborduren in thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle

Na een Europees tussendoortje was het ook voor PSV weer tijd voor de Eredivisie. Een 1-2 zege uit bij AZ vorig weekend zorgde voor nog steeds een perfecte reeks. De ploeg van Peter Bosz had 27 punten uit 9 wedstrijden en wilde daar thuis tegen PEC Zwolle drie punten bij doen. De Zwollenaren kwamen naar Eindhoven met een gevoelige 1-2 nederlaag thuis tegen NAC achter de rug.

Vanwege de langdurige blessures van Oranje-internationals Jerdy Schouten en Joey Veerman moest Bosz opnieuw puzzelen. Net als in Parijs nam Malik Tillman de positie van verdedigende middenvelder in. In de spits was Ricardo Pepi de basisklant, Luuk de Jong nam plaats op de bank. De aanvoerder zag dat de Amerikaanse spits binnen tien minuten de 1-0 verzorgde. Ismaël Saibari kreeg de bal in het Zwolse strafschopgebied, kon makkelijk draaien en Pepi bedienen. Die twijfelde niet.

Te vroeg ingezette lichtshow helpt PSV op weg naar tweede treffer, Namli helpt Eindhoven helemaal uit problemen

Heel lang blaften de Eindhovenaren zonder te bijten. Dus dachten ze in het Philips Stadion: laten we er wat sfeer in brengen! Vijf minuten voor rust begon men al met de lichtshow die normaal gesproken bezig is wanneer de wedstrijd haar rustmomenten kent. In de opwinding vergaten de bezoekers te verdedigen en werd linksbuiten Noa Lang aan PSV-kant alleen voor de keeper gezet.

Lang klopte een verbouwereerde Jasper Schendelaar en zo zat de koploper in de Eredivisie nog voor het rustsignaal al op rozen. Aan Zwolse kant sloegen de stoppen bij Younes Namli door. De buitenspeler verloor de bal aan Saibari en nam wraak door een tackle van achter op de achillespezen boven te halen. Namli mocht meteen vertrekken.

Koploper rijgt de doelpunten aaneen, ‘hattrick’ Pepi, De Jong mist pingel

Na rust werd het meteen duidelijk dat het telraam erbij kon worden gepakt. Niemand minder dan ‘nummer 6’ Tillman was trefzeker na enkele minuten. Na een klein uur spelen kwam daar ook de tweede treffer van Pepi bij. Tien minuten later zorgde de Amerikaan zelfs voor een hattrick, na een fraai afgemeten kopbal op aangeven van Couhaib Driouech. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd werd echter bekend dat deze goal werd aangerekend als eigen doelpunt van keeper Schendelaar.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er een penalty bij voor PSV. Invaller De Jong, met de aanvoerdersband om zijn arm, raakte de paal. De zesde treffer kwam er kort voor tijd alsnog, door een fraai hoogstandje van Johan Bakayoko. Voor PSV betekende het dertig punten uit tien wedstrijden, een nog steeds perfecte reeks dus. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd bij Ajax, terwijl PEC de Ijsselderby speelt uit bij Go Ahead Eagles – doordeweeks moeten ze naar NEC voor de KNVB Beker.

Gaat PSV de Eredivisie winnen?

  • Ja, ze zijn te goed voor de rest
  • Nee, ze krijgen nog een terugslag
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:05
163+
‘Noa Lang-schande bij ESPN’
21:55
5+
NAC eert 80-jarige Poolse bevrijding met zege in Brabantse derby
21:31
78+
‘PSV-PEC Zwolle krijgt een staartje’
20:36
31+
PSV pakt telraam erbij tegen PEC Zwolle en blijft perfect
20:19
7+
Opstellingen: deze namen moeten Van Persie van donkere wolken weerhouden
20:06
58+
Van Persie bijt van zich af: ‘Wat dan!?’
19:31
73+
‘PSV zit met gigantisch probleem’
19:06
8+
Opstellingen: Breda wil ‘Avondje NAC’ in Brabantse derby
18:44
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
18:22
0+
Bizarre eigen goal maakt verschil tussen Fortuna en Groningen
17:00
336+
‘Opvallende rol Frenkie de Jong bij FC Barcelona’
16:48
82+
Kantelpunt Feyenoord aangewezen: ‘Vanaf toen is het gaan groeien’
16:34
96+
“Ik zou het liefst mee willen trainen bij Feyenoord”
16:22
114+
“Als dat niet zou zijn gebeurd, was ik waarschijnlijk geen speler van Ajax geweest”
16:06
36+
Hendriks vol lof: “Je kunt daar alles van zeggen, maar hij staat er wel”
15:53
68+
De Mos heeft dringend advies: ‘Doe dat alsjeblieft niet meer’
15:37
296+
‘Juventus bewijst andermaal: transferblunder Ajax’
15:22
106+
Ex-collega noemt Nijhuis ‘clown’: “Dat is geen fluiten meer”
15:06
170+
Klaassen kraakt Ajax-noot: “Ik stond niet achter die denk- en werkwijze”
14:52
153+
Twijfels rond Ajax-transfer weggenomen: “Inmiddels wel bewezen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie