PSV presteert en Feyenoord faalt, met één uitzondering | SN Team van de Week 3

Foto: PSV presteert en Feyenoord faalt, met één uitzondering | SN Team van de Week 3

Waar PSV doorgaat met presteren faalt Feyenoord jammerlijk. Dat zien we ook terug in het SoccerNews Team van de Week 3. De derde door Ajax en FC Twente (want hun wedstrijden werden uitgesteld door de Europese voorrondes) onthoofde speelronde bezorgt het beroemde sterrenelftal veel PSV’ers. Toch mag ook een Feyenoorder zich (weer) melden. Maar er waren meer schitterende sterspelers.

SN Team van de Week 3: vier PSV’ers, één Feyenoorder en twee Finnen

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Van al die sterspelers kan er maar eentje shinen en dat is Joey Veerman. Zijn sterrenstatus glimt al een hele tijd, maar kreeg wat dof dankzij het voor hem teleurstellende EK. In de Eredivisie is hij back en daarom verdient hij zeker na zijn prestaties met PSV (7-1 winst bij Almere City) de SoccerNews Sterspeler van de Week 3-trofee. Gefeliciteerd, Joey!

Keeper: Robin Roefs (NEC)

Zoals altijd beginnen we het sterrenteam met de doelman. Deze keer ging de strijd tussen Etienne Vaessen (0-0 met FC Groningen tegen AZ) en Robin Roefs (won met 1-0 van PEC Zwolle). De laatste heeft op punten gewonnen. Hij had namelijk net wat betere statistieken dan de Groningen-goalie.

Rechtsback: Boyd Reith (Sparta)

Boyd Reith speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie met Roda JC en mag zich na drie speelrondes op het hoogste niveau al melden voor het allerhoogste niveau: het SN Team van de Week. De 25-jarige rechtsback was opvallend goed tegen Feyenoord (1-1) en kon Igor Paixão goed in bedwang houden. Hij was 100 procent op de tackles (2 uit 2) en 67 procent in de duels (4 uit 6). Ook was hij sterk in de passing en dient hij zich nu al aan als een zeer betrouwbare rechterverdediger.

Centrale verdediger: Ryan Flamingo (PSV)

Over betrouwbare verdedigers gesproken. Hij kreeg heel eventjes kritiek, maar heeft zich toch maar even in de basis van het oppermachtige PSV gespeeld: Ryan Flamingo. Sierlijk als dat roze dier zie je hem verdedigen. Tegen Almere City was hij in de monsterscore ook nog goed voor een assist. Wat nog meer opviel: hij deelde liefst 127 passes uit, waarvan er 116 aankwamen. Het meeste van iedereen. En dat niet alleen. Hij was ook de beste tackelaar: 4 uit 4. De eerste van vier PSV’ers in het SN Team van de Week 3 is daar.

Centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Ook als Feyenoord waardeloos speelt dan haalt hij nog een zeven. Dávid Hancko is zo betrouwbaar dat hij niet meer weg te denken is uit het SN Team van de Week. Week in week uit is hij erbij. Ook bij het SoccerNews-sterrenelftal laat hij zien van uitzonderlijk niveau te zijn. Het is bijna zielig dat hij nog in Rotterdam speelt en niet uit zijn lijden wordt verlost door een Europese topclub. Hij heeft geluk dat hij zijn midweken bij het SN Team van de Week doorbrengt. Even wat meer positiviteit doet goed. Gaat hij nog die move maken deze window?

Linksback: Finn Stam (FC Groningen)

Op links hebben we weer een pareltje gevonden: Finn Stam. De 21-jarige linksback hield met FC Groningen de nul tegen AZ. Maar daar bleef het natuurlijk niet bij voor dit talent. Voor het SN Team van de Week heb je meer nodig en dat weet Stam ook. En dus won hij de meeste duels (8) en had hij de meeste geslaagde tackles (4). Gefeliciteerd, Finn!

SN Team van de Week 3.

Rechter vleugelspeler: Hirving Lozano (PSV)

We spelen deze keer wat dieper met de buitenste middenvelders en dat komt onder meer door een uitstekend spelende Hirving Lozano. Johan Bakayoko is geblesseerd, maar de Mexicaanse rechtsbuiten verving de Belg met verve. Een fijn doelpunt en een goede assist zorgde voor een grote lach op Lozano’s gezicht. Die lach zal voorlopig niet verdwijnen.

Centrale middenvelder: Enric Llansana (Go Ahead Eagles)

Op het middenveld hebben we een duo bestaande uit een PSV’ er en eentje van Go Ahead Eagles: Enric Llansana. De 23-jarige controlerende middenvelder is een echte bikkelaar (hij won met 10 de meeste duels tegen RKC, 2-0 winst) en passer (91 procent nauwkeurigheid). Llansana had ook nog eens 3 uitstekende tackles in huis. Perfect dus als combi met de volgende sterspeler.

Centrale middenvelder en SN Sterspeler van de Week: Joey Veerman (PSV)

En dat is er niet zo maar eentje, maar de enige echte Joey Veerman. We telden toch zeker twee voorassists en twee echte assists, maar ook nog tientallen likkebaardende passjes. Veerman is een stylist pur sang en wil graag een stap maken naar een Europese topclub. Dat begrijpen we wel als je elke midweek speelt bij het SN Team van de Week. Maar voor hoe lang nog? Gaat Veerman afscheid nemen met het SN Sterspeler van de Week-trofee? Of blijft hij nog zeker tot de winter bij ons?

Linker vleugelspeler: Couhaib Driouech (PSV)

Couhaib Driouech was de vorige winter dicht bij een transfer naar PSV, maar moest uiteindelijk tot de zomer wachten. Dat geduld wordt beloond want de Marokkaanse aanvaller levert gelijk. Hij is dan wel nog niet verzekerd van een basisplaats, maar als invaller is hij altijd dreigend en scoort hij. Zo ook tegen Almere City (7-1). Ook had de 22-jarige vleugelspeler een assist. Driouech mag bij het SN Team van de Week 3 in ieder geval wel in de basis.

Spits: Finn Stokkers (Go Ahead Eagles)

We gaan van het ene duo naar het andere. Een spitsenduo. Want deze keer hebben we een aanvallende 1-4-4-2 uit de hoed getoverd. Anders dan Brian Priske kijken wij bij het SN Team van de Week altijd eerst naar het materiaal en dan naar de formatie. En met Finn Stokkers hebben we een aardig stuk materiaal te pakken. Hey, what’s in the name? We hebben weer een Finn te pakken. De naamgenoot van Stam staat in de spits bij Go Ahead Eagles en zorgde hoogstpersoonlijk met een goal en assist voor de 2-0 overwinning op RKC. Stokkers speelde nog twee seizoen voor die club, maar juichte vol overgave bij zijn doelpunt. Ook daarom mag hij erbij komen, wat ons betreft. Wij willen juichen!

Spits: Noah Ohio (FC Utrecht)

En dat willen we doen tot diep in de slotfase, want dan is Noah Ohio in topvorm. Hij viel in bij NAC Breda – FC Utrecht bij een 1-0 achterstand. Dankzij twee doelpunten in blessuretijd van de spits ging Utrecht er toch met de volle buit vandoor. De 21-jarige goaltjesgetter is een groot talent en zeker met een neusje voor het doel. Wij schreeuwen het uit van Ohio!

Wie wordt kampioen van Nederland?

  • SN Team van de Week 3
  • PSV
  • Feyenoord
  • Andere club
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie