‘PSV-recordtransfer door Frenkie de Jong’

Foto: ‘PSV-recordtransfer door Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong zou eindelijk écht voor een vertrek bij FC Barcelona staan en dat heeft mogelijk grote gevolgen voor PSV. De Catalanen kijken namelijk al rond, op zoek naar een opvolger, en dat zou Jerdy Schouten kunnen worden.

‘Jerdy Schouten vervanger Frenkie de Jong bij FC Barcelona’

Een tweetal weken geleden schreef het Algemeen Dagblad al over de controleur en een eventuele transfer naar Catalonië: “PSV-middenvelder Jerdy Schouten staat hoog op het lijstje van FC Barcelona, zo meldt de Spaanse kwaliteitskrant MARCA vrijdag. Schouten is bij Barcelona-directeur Deco in de smaak gevallen en de vraag is vooral hoe de Catalanen hem ooit kunnen betalen.”

“MARCA geeft in eigen berichtgeving al aan dat FC Barcelona door Financial Fair Play-regels niet zomaar in staat is om dure spelers te kopen”, vervolgde het dagblad. “PSV wilde in de afgelopen transferperiode 50 miljoen euro ontvangen voor Schouten en dat schrok veel clubs af. Hij stond ook bij Paris Saint-Germain en SSC Napoli op het lijstje en de Italianen waren concreet, maar konden hem bij lange na niet betalen.”

Eén antwoord, drie woorden

De vraag van het AD (‘hoe de Catalanen hem ooit kunnen betalen’) zou dus beantwoord kunnen worden met ‘Frenkie de Jong’. Althans: ‘een verkoop van Frenkie de Jong’. Naar verluidt heeft de oud-Ajacied ‘nee’ gezegd tegen een contractaanbieding van zijn werkgever, waardoor hij nu op de transferlijst is geplaatst. Dat betekent echter pertinent níét dat hij voor een appel en een ei mag vertrekken, want de marktwaarde van de international van het Nederlands elftal wordt geschat op zeventig miljoen euro.

Of toch Joshua Kimmich?

Wordt er een bedrag van die orde afgetikt voor hem, dan kan dat natuurlijk geherinvesteerd worden door Barça, dat dan bij Schouten uit zou kunnen komen. Ook de naam van Joshua Kimmich wordt echter genoemd in het Camp Nou-stadion. Hij speelde bij Bayern München én het Duitse nationale team onder Hansi Flick, de coach die het nu voor het zeggen heeft in Catalonië.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie