PSV rekent af met heldhaftig Spakenburg en bereikt finale KNVB Beker

Foto: PSV rekent af met heldhaftig Spakenburg en bereikt finale KNVB Beker

PSV heeft de finale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Ruud van Nistelrooij slaagde er dinsdagavond in om de wedstrijd tegen Spakenburg met 1-2 te winnen. Érick Gutiérrez en Patrick van Aanholt waren de doelpuntenmakers namens de bezoekers, terwijl de tegenstander de geschiedenisboeken inging.

Stroef PSV in eerste helft

Aangezien Spakenburg eerder in het bekertoernooi al tegen FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) verraste, was PSV gewaarschuwd. De thuisploeg maakte het de club echter niet eenvoudig, onder meer door het veld lange tijd niet te sproeien. Het zorgde in de eerste helft voor stroef spel, waarbij PSV op zoek ging naar een vroege voorsprong. In de eerste twintig minuten waren Guus Til en Ibrahim Sangaré dichtbij, maar zij schoten respectievelijk naast en over het doel.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kreeg Spakenburg meer vertrouwen in de agressieve manier van spelen waarbij het PSV het opbouwen probeerde onmogelijk te maken. Bij tijd en wijle kwam PSV er alsnog doorheen, en zag Van Aanholt doelman Alessandro Damen de bal tegenhouden, maar ook Spakenburg kreeg een serieuze kans. Een vrije trap van Vince Gino Dekker eindigde echter recht in de handen van PSV-goalie Joël Drommel.

Beide clubs leken met de brilstand de kleedkamers op te zoeken, maar vlak voor de theepauze kwam PSV alsnog op een voorsprong te staan. Spakenburg was in het eigen strafschopgebied namelijk niet scherp genoeg om Gutiérrez van de openingstreffer af te houden. Het doelpunt leverde een hectische blessuretijd op, waarbij PSV en Spakenburg elkaar meer de ruimte gaven om te voetballen. Ze gingen echter met een 0-1 ruststand naar de kleedkamers.

Spakenburg schrijft geschiedenis

Direct na rust kreeg Spakenburg opnieuw een klap te verwerken. Ditmaal was het Van Aanholt die scoorde. De linksback gaf de bal aan Xavi Simons, stoomde binnendoor op en kreeg deze van zijn teamgenoot terug, waarna hij verwoestend richting de lange hoek uithaalde: 0-2. Na een klein uur spelen leek Luuk de Jong zelfs de derde treffer namens zijn team te maken, maar de grensrechter vlagde terecht voor een buitenspelsituatie.

PSV had de wedstrijd dan ook volledig onder controle, totdat Spakenburg terug in de wedstrijd kwam. De Eindhovenaren werkten de bal bij een hoekschop weg, maar zagen dat Dwayne Green deze overnam. De speler van Spakenburg nam Drommel vervolgens van grote afstand onder vuur, waarbij de doelverdediger niet kon voorkomen dat de bal tegen de touwen aan vloog. Green schreef daarmee geschiedenis: nog nooit scoorde een amateurclub in de halve finale van het Nederlandse bekertoernooi.

Spakenburg rook daardoor plotseling de kans op de gelijkmaker, terwijl PSV poogde om zo snel mogelijk de 1-3 op het scorebord te zetten. Met het thuispubliek achter zich kon de tweede divisionist het tot aan de slotfase volhouden, maar het was uiteindelijk niet voldoende om nog een doelpunt te maken. Het zorgde ervoor dat PSV doorging naar de finale van de KNVB Beker, terwijl Spakenburg met opgeheven hoofd afscheid nam.

Scoreverloop: 0-1 (43′) Érick Gutiérrez, 0-2 (46′) Patrick van Aanholt, 1-2 (59′) Dwayne Green

Wint PSV de KNVB Beker?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:52
13+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
6+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
71+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
31+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
302+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
125+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
14+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
103+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
37+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
30+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
83+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
228+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
292+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
82+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
18+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
50+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
118+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
7+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
18+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
13:17
142+
Baas onthult: ‘Door video’s van hem worden ik en Ajax beter’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie