‘PSV-spelers worden helemaal gek’

Foto: ‘PSV-spelers worden helemaal gek’

Het is bijzonder onrustig bij PSV. Jordan Teze is net overgestapt naar AS Monaco, waar Walter Benítez en Olivier Boscagli allebei een transferwens koesteren. Ondertussen is er ook sprake van interesse voor Jerdy Schouten.

Wim Kieft voorziet grote gevolgen voor PSV

Wim Kieft vindt het belachelijk dat de competities al zijn begonnen, maar de transfermarkt nog open is. “Vooral clubs uit kleinere voetbalcompetities zijn de dupe”, schrijft hij in De Telegraaf. “PSV bouwde met Peter Bosz een mooi en winnend elftal op. Het leek grotendeels intact te blijven om Europees nadrukkelijker aan de weg te timmeren in de Champions League. Inmiddels weten ze in Eindhoven niet meer waar ze aan toe zijn met allerlei transferwensen.”

Kieft vreest voor de gevolgen bij PSV. “Met Schouten zou Bosz misschien de belangrijkste speler in het successeizoen verliezen. Hij was de bepalende, rustgevende factor. Zijn vertrek kan een ongezonde en onwenselijke dynamiek op gang brengen. Schoutens ploeggenoten denken bij zo’n op handen zijnde leegloop ook van: als hij vertrekt, valt de boel in duigen en kan ik beter ook vertrekken. Tegelijkertijd maakt zijn transfer het moeilijk voor PSV om kwaliteitsspelers over te halen te komen als ze zien hoeveel goede jongens er zijn vertrokken.”

“Ga in zo’n situatie maar aan de slag als trainer. Bosz dacht het successeizoen verder te kunnen uitbouwen”, vervolgt Kieft. “Wat er nu gaande is in combinatie met de onrust – die jongens maken elkaar allemaal gek in die kleedkamer – maakt verdere ontwikkeling van het elftal moeilijk. Terwijl dat het grote plan was. Met een aantal gerichte aankopen zou PSV hebben kunnen verrassen in het nieuwe competitieformat van de Champions League. Nu is er vooral grote onzekerheid in Eindhoven en dat is meestal niet bevorderlijk voor de prestaties nationaal en internationaal. Allemaal vanwege de transfertermijn die maar blijft doorlopen.”

Gaat dit PSV nekken?

  • Ja
  • Nee
2613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie