Paniek bij PSV bereikt climax op transfermarkt

Foto: Paniek bij PSV bereikt climax op transfermarkt

PSV ligt qua overwinningen op koers, maar op de achtergrond zorgen vele (nog onduidelijke) bewegingen voor onrust. Dat in de Eredivisie spijkers met koppen kunnen worden geslagen, is daarom niet zo belangrijk voor de Eindhovense club. Hoe ziet het er qua transferzaken op dit moment uit in het Brabants vaarwater?

Inside: PSV zit in meest roerige transferweek ooit

De start van de competitie in de Eredivisie moest en zou goed zijn, had men zich op De Herdgang voorgenomen. Met tegenstanders als Sparta, Heracles en Almere City was dit ook niet al te moeilijk, maar om als regerend landskampioen de eerste stapjes richting een nieuwe titel te kunnen zitten, konden de Brabanders geen misstap veroorloven.

Dat is dus ook niet gebeurd, zoals dat Feyenoord onder Arne Slot en ook dit seizoen onder nieuwkomer Brian Priske wel is vergaan. De Rotterdammers grepen hierdoor vorig jaar, ondanks een verder sterk seizoen, uiteindelijk naast de titel. PSV wilde een Feyenoord-start voorkomen en kan die eerste zorg al wegstrepen.

Nieuwe verdedigers in Eindhoven

Maar, en dat zal enige tijd geleden zeker niet zijn gedacht door de top van de Eindhovenaren, er zijn zeker nog meer zorgen op dit moment binnen de club. Dat heeft te maken met de transferwindow die nog tot en met 2 september open is. Wie moeten bijvoorbeeld de nieuwe verdedigers van PSV gaan worden?

Dat de ploeg van Peter Bosz in de achterste linie versterking moet gaan krijgen, daar is men zich intern ook van doordrongen. De Eindhovense club probeert bij FC Barcelona en Borussia Mönchengladbach twee spelers naar Nederland te halen: Mikayil Faye en Ko Itakura. Spelers die wel miljoenen moeten kosten.

PSV-vertrek Boscagli

Dit zijn een een Senegalees en een Japanner die het gewend zijn om op niveau als slot op de deur te dienen. Het is daarnaast allerminst zeker dat vaste basisspeler Olivier Boscagli, een belangrijke pion in het tactisch spelplan van Bosz die naar het Engelse Brighton & Hove Albion wil vertrekken, gaat blijven in Brabant.

Waardoor het zomaar zou kunnen dat technische baas Earnest Stewart ook voor hem nog een vervanger moet halen. Renan Lodi van Al-Hilal is daarnaast nadrukkelijk in beeld voor de positie van linksback. Oud-prof Stewart zal door al deze transferperikelen weinig zijn bed zien en heel vaak aan het bellen zijn met zaakwaarnemers en andere clubs. Want ook eerste doelman Walter Benítez hoopt nog altijd op een transfer naar het buitenland, terwijl zijn stand-in Drommel graag eerste keus wil worden onder de lat. Bij PSV of elders.

PSV een half jaar geleden. Wie vertrekken er nog in de laatste transferweek?

Interesse voor de twee PSV-J’s

Benítez’ contract loopt medio volgend jaar af en bij Atlético Madrid kan hij een driejarig contract ondertekenen tegen een vorstelijk salaris. Daarnaast speelt ook nog stieke op de achtergrond een eventueel vertrek van de twee regisseurs Joey Veerman en Jerdy Schouten. Het zou namelijk zomaar kunnen dat zich tijdens de allerlaatste uren van de transferwindow clubs gaan melden met een flinke zak geld.

Dan kan PSV gaan zeggen: ‘Wij werken niet mee’. Maar de speler zélf zal daar dan ook nog een stem in hebben. Ligt er ook aan welke club bijvoorbeeld voor Schouten, sterkhouder tijdens het afgelopen EK in Oranje, aan de deur klopt. Als dit een absolute topclub is, zoals Napoli dat in beeld is, zal ook de middenvelder alsnog aan het twijfelen worden gebracht.

Optie voor de Eindhovense club zou nog kunnen zijn dat, wanneer de interesse voor Schouten de komende dagen alleen maar toeneemt, dat de middenvelder een nieuw contract wordt aangeboden. Waardoor hij nóg duurder zal worden voor andere partijen en dan zelf kiest voor een extra seizoen in Eindhoven.

Gaat PSV de transferperiode overleven?

Allesomvattend is het dus nog maar de vraag hoe PSV de actuele transferperiode gaat overleven. En ondertussen zullen er ook ‘gewoon’ punten gepakt moeten worden. Want de concurrentie in onder meer Rotterdam zal ook niet slapen, al wordt daar eveneens aan spelers getrokken. Collega’s Bosz en Priske willen natuurlijk zo weinig mogelijk spelers uit de vaste basisopstelling naar elders zien vertrekken.

Het inpassen van eventuele nieuwe spelers kost immers ook weer tijd. En juist tijd heeft een topclub, zeker omdat er ook nog Champions League gespeeld moet gaan worden de komende tijd, simpelweg niet.

Zal PSV zwakker worden door deze transferwindow?

  • Ja
  • Nee
920+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie