PSV veel te sterk voor RKC, Teze uitgefloten

Foto: PSV veel te sterk voor RKC, Teze uitgefloten

PSV is foutloos begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Ondanks een penibele beginfase boekten de manschappen van trainer Peter Bosz een afgetekende zege op RKC Waalwijk: 5-1.

PSV al voor rust klaar met RKC Waalwijk

In aanloop naar deze wedstrijd domineerde Jordan Teze het nieuws in Eindhoven. De door AS Monaco begeerde verdediger wilde aanvankelijk niet spelen tegen RKC, maar besloot in de loop van vrijdag terug te komen op die beslissing. Bosz besloot zijn in- en externe excuses te accepteren, hoewel hij Fredrik Oppegard de voorkeur gunde als basisspeler. Teze nam zodoende plaats op de reservebank van het Philips Stadion.

Zonder Teze maakte de PSV-defensie in de beginfase geen sterke indruk. Yassine Oukili kreeg de kans om RKC op voorsprong te schieten, maar schoot wild over. Zijn teamgenoot Richard van der Venne werd op zijn beurt door Richard Ledezma van scoren afgehouden. Op dat moment had Malik Tillman namens de thuisploeg al een eerste speldenprikje uitgedeeld.

VAR grijpt na lange check in

In de negende minuut nam PSV alsnog de leiding voor eigen publiek. Joey Veerman bediende Johan Bakayoko, die voor eigen succes besloot te gaan en de bal in de verre hoek krulde: 1-0. De Belgische aanvaller speelde even later een ongelukkige rol. Tillman dacht op aangeven van Noa Lang de marge te verdubbelen, maar na een langdurige check zette de VAR een streep door die treffer wegens buitenspel.

Nog voor rust wist PSV de sportieve verhoudingen duidelijk te maken op het scorebord. Jerdy Schouten zag zijn eerste inzet nog net naast ploffen, maar op aangeven van Luuk de Jong tikte de middenvelder alsnog de 2-0 binnen. De RKC-defensie zag er daarbij niet lekker uit. In de 37ste minuut pikte Tillman alsnog zijn doelpunt mee na een prachtig schot van afstand.

Fans keren zich tegen invaller Teze

In de tweede helft bleef PSV jagen op een grotere score en dus de koppositie. Veerman bracht Tillman daarvoor in stelling, maar doelman Jeroen Houwen bracht redding. Diezelfde RKC’er speelde echter een negatieve hoofdrol in de 72ste minuut. Het schot van invaller Hirving Lozano leek ogenschijnlijk houdbaar, maar alsnog plofte de bal tegen de touwen. Kort daarvoor had de PSV-aanhang de invalbeurt van Teze met een fluitconcert begroet.

PSV kreeg in de slotfase mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Die schade bleef RKC aanvankelijk bespaard en men wist zelfs nog tegen te scoren. Na zwak ingrijpen van Teze en doelman Walter Benítez redde Richard van der Venne de eer. Lozano maakte kort daarna echter ook de 5-1, waardoor PSV toch ‘gewoon’ NOS Teletekst aanvoert na de tweede dag van het Eredivisie-seizoen.

Terecht dat Teze werd uitgefloten?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:52
32+
‘Prachttransfer lonkt voor Ricardo Pepi’
14:36
192+
Van Hanegem wijst zijn grote Oranje-uitblinker tegen Bosnië aan
14:21
56+
‘Twee transfervrije spelers in Feyenoord-vizier’
14:10
25+
Johan Derksen krijgt boze VI-kijker aan de deur thuis
13:50
63+
Vrouw René van der Gijp is van Instagram af geknikkerd
13:35
2494+
‘Dit is de ware reden van ruzie Weghorst met gebroeders Timber’
13:20
46+
Dijkshoorn vernietigt VI-gast: ‘Met twee zinnen op zijn rug te leggen’
13:04
68+
Hato vol lof: ‘Toen ik bij Ajax 1 kwam was hij mijn mentor’
12:48
52+
Officieel: Feyenoord kaapt Fransman weg bij Lyon
12:33
361+
Driessen ziet twee ‘horzels’ op Oranje-training: “Word je doodziek van”
12:17
66+
‘Dát is de zwakke plek van Oranje, probeerde Van Gaal al te camoufleren’
12:00
317+
Het grote obstakel voor kersvers PSV’er Karsdorp
11:47
27+
Van der Vaart ziet Duitse Mbappé: “Had daar al moeten staan”
11:43
88+
Ajax ‘verpest kinderdroom’: ‘Schan-da-lig’
11:32
61+
Ajax sluit lucratieve sponsordeal
11:16
55+
Hier kijk je Nederland – Duitsland
11:07
2185+
Bizar: ‘Antony terug naar Ajax’
10:59
112+
PSV vreest niet voor ‘bananenschil’: “Niemand over gehoord”
10:44
452+
Derksen walgt van ‘Oranje-engnek’
10:34
247+
‘Groot Van Dijk-nieuws voor Arne Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie