PSV walst (uiteindelijk) over Almere City heen: 1-7

Foto: PSV walst (uiteindelijk) over Almere City heen: 1-7

PSV heeft op zaterdagavond met grote cijfers weten te winnen van Almere City FC. Het was een wedstrijd van twee verhalen: voor rust waren de Eindhovenaren heer en meester, en na de 1-2 van Kornelius Hansen was de ploeg van trainer Peter Bosz dat óók. Daartussen dacht de tegenstander eventjes aanspraak te maken op meer. Op een puntje misschien wel. Uiteindelijk werd het echter 1-7.

PSV maakt er zeven tegen Almere City FC

In de openingsfase werd al duidelijk dat het geen échte wedstrijd zou worden in het Yanmar Stadion. PSV voerde de boventoon en na een kwartier spelen stond het al 0-2 voor de regerend kampioen van de Eredivisie, door doelpunten van Guus Til en Luuk de Jong.

Daarna kregen de mannen van Bosz nog véél meer kansen, maar die vlogen er niet in. En na de pauze beet Almere City iets meer van zich af. Een doelpunt van Jochem Ritmeester van de Kamp werd afgekeurd en dat bleek een waarschuwing, want even later gaf diezelfde Ritmeester van de Kamp voor en zorgde Hansen voor de aansluitingstreffer. Even leek er daarom meer in te zitten voor de thuisploeg, maar die aspiraties konden al snel de prullenbak in.

Doelpuntenfestijn

Couhaib Driouech viel in voor Noa Lang (die het daar duidelijk niet mee eens was, of… hij was in ieder geval gefrustreerd) en scoorde even later in de verre hoek. Vervolgens werd de voorsprong van PSV nog verder uitgebouwd via Malik Tillman en een eigen doelpunt van Theo Barbet.

Goalie Nordin Bakker werd daarna nog twee keer geklopt, eerst door Hirving Lozano, waarna Ricardo Pepi de eindstand bepaalde op 1-7.

Scoreverloop: 0-1 (10′) G. Til, 0-2 (15′) L. de Jong, 1-2 (57′) K. Hansen, 1-3 (65′) C. Driouech, 1-4 (71′) M. Tillman, 1-5 (78′) T. Barbet (eigen goal), 1-6 (83′) H. Lozano, 1-7 (90′) R. Pepi

Wordt PSV met twee vingers in de neus kampioen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie