PSV weigert KNVB-boete en wil ook straf voor spreekkoren Ajax

Foto: PSV weigert KNVB-boete en wil ook straf voor spreekkoren Ajax

PSV is niet van plan om een boete te betalen van 20.000 euro aan de KNVB. De Eindhovenaren kregen die vanwege antisemitische spreekkoren tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. PSV is het er echter niet mee eens dat homofobe spreekkoren niet worden bestraft door de voetbalbond.

Volgens het Algemeen Dagblad weigert PSV te voldoen aan het schikkingsvoorstel van de KNVB. Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is het niet eens met de gang van zaken. De algemeen directeur liet zondag bij ESPN al weten dat de voetbalbond met twee maten meet en hij vindt dat ook Ajax bestraft moet worden. Uit de thuisvakken tijdens het duel om de JCS klonken homofobe spreekkoren welke niet bestraft werden door de KNVB.

Tuchtzaak tegen PSV

De voetbalbond zal nu een tuchtzaak moeten opstellen tegen PSV, omdat het de boete niet wil betalen. Brands gaf wel aan niet tegen de boete te zijn, maar stelde wel dat het onbegrijpelijk is dat homofobe spreekkoren niet bestraft worden. “Voetballers dragen zogeheten One Love-banden om aandacht te vragen voor gelijke rechten voor iedereen en volgens PSV maakt de voetbalbond geen goede afweging bij het meten van de ernst van spreekkoren. Die horen sowieso niet thuis in een stadion als daar bevolkingsgroepen mee worden gekwetst, vindt PSV”, zo schrijft het AD.

Volgens Brands is het ook niet uit te leggen aan de eigen supporters dat er aan de ene kant wel gestraft wordt voor spreekkoren en aan de andere kant niet. “Rechtsgelijkheid hoort volgens de club in deze te worden toegepast.”

Is het terecht dat PSV niet de boete wil betalen?

  • Ja, Ajax moet ook gestraft worden
  • Nee, gewoon betalen
963+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie