PSV zoekt linksback en drinkt koffie met oude bekende

Foto: PSV zoekt linksback en drinkt koffie met oude bekende

PSV is op zoek naar een versterking voor de positie van linksback. Sergiño Dest kan zijn rentree pas in 2025 maken en dus is de spoeling dusdanig dun dat er iemand bij moet komen, heeft men intern besloten. Maar om er een nieuwe zak geld tegenaan te smijten, dat is dan weer een brug te ver. In Eindhoven houdt men de hand op de knip, maar een kopje koffie kan er altijd vanaf.

PSV op zoek naar goedkope oplossing voor probleempositie

Vorig seizoen was de bovengenoemde Dest natuurlijk onomstreden op de linkervleugel in Eindhoven, maar eind april scheurde de Amerikaan zijn voorste kruisband, waardoor het seizoenslot aan zijn neus voorbijging. Desondanks werd de oud-Ajacied definitief overgenomen door PSV van FC Barcelona, maar de eerste seizoenshelft van het voetbaljaar 2024-2025 staat voor hem nog in het teken van zijn revalidatie.

Coach Peter Bosz speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vooral met Fredrik Oppegård en Mauro Júnior op linksback, en meer smaken zijn er momenteel niet bij de regerend landskampioen van de Eredivisie. De noodzaak om een nieuweling vast te leggen is er dus wel, en SoccerNews weet dat er een initieel gesprek is gevoerd met Patrick van Aanholt, die in mei nog afscheid nam van PSV.

Dat wil niet zeggen dat er al concrete onderhandelingen aan de gang zijn tussen de Eindhovenaren en het kamp-Van Aanholt, maar wel dat er door de betrokken partijen koffie is gedronken om te kijken of er iets voor elkaar betekend kan worden. Om te kijken of er wellicht nog een samenwerking in zit. Er is nog niet doorgepakt, er is nog geen concreet voorstel gedaan, maar het eerste contact is al wél gelegd. PSV is op zoek naar een relatief goedkope oplossing voor de problematiek op de positie van linksback: een transfervrije voetballer, een huurling, iemand die in dit plaatje past.

Van een selfie met Noa Lang naar een transfer?

Mitchel Bakker past echter níét in het geschetste plaatje. Vorige week bracht Noa Lang de geruchtenstroom weer op gang door een selfie te posten met zijn oude Ajax-teamgenoot, maar de vleugelverdediger van Atalanta Bergamo is momenteel niet in beeld in het Philips Stadion. Afgelopen april werd hij aangeboden bij PSV, maar dat hapte niet toe. Binnen de club krijgt Bakker, die een geschatte marktwaarde vertegenwoordigt van 6,5 miljoen euro, het predicaat ‘te duur’. De oud-Ajacied past niet bij het budget dat men in Eindhoven hanteert, óók niet nu de nood links achterin aan de man is.

Twee keer thuiskomen is beter dan één keer

Of Van Aanholt echt een contract aangeboden krijgt, moet de toekomst uitwijzen. Het zo goed zo kunnen zijn dat PSV toch voor een andere optie gaat. Maar de koffie smaakte goed, speler en club gingen aimabel uit elkaar en later in augustus zouden de gesprekken geconcretiseerd kunnen worden.

Bij zijn afscheid schreef de 19-voudig Oranje-international: “Als klein kind, jeugdspeler en groot fan van PSV koesterde ik de droom om ooit voor het eerste elftal te mogen spelen. Uiteindelijk werd deze droom werkelijkheid en keerde ik terug als ervaren speler naar de club van mijn hart. Het was als thuiskomen. Nu mijn contract afloopt, heb ik mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV.” Misschien komt hij echter nog wel een keer thuis, de deur is in ieder geval niet op slot.

Vind jij Van Aanholt een goede optie?

  • Ik wel
  • Ik niet
685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
122+
‘Oranje-terugkeer voor Memphis Depay’
23:30
62+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
23:15
32+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
23:00
71+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
22:50
298+
‘Dennis Bergkamp heeft nieuwe job beet’
22:40
49+
Kieft schenkt klare wijn over Noa Lang
22:25
137+
‘Barcelona gaat voor Frenkie de Jong-vervanger’
22:10
207+
‘Vet probleem’ voor PSV tegen Juventus
21:57
11+
FC Emmen geeft driemaal voorsprong uit handen, Helmond Sport blijft op valreep koploper
21:28
113+
Ten Hag ook in League Cup keihard voor Antony
21:14
60+
“Noa Lang doet me denken aan Sjaak Swart”
20:46
53+
Angst voor Haaland: “Echt onmogelijk”
20:31
266+
‘Zorgen om Priske: code oranje bij Feyenoord’
20:15
76+
“Ajax is voor het theater in het leven geroepen”
19:49
652+
Telegraaf doet onthulling over Klaassen-deal
19:30
95+
Bosz verwacht veel van PSV: “Verder dan vorig seizoen”
19:12
319+
Priske maakt ‘grote fout’: “Ik zag Bijlow ook kijken”
18:47
14+
Van Dijk droomt van CL-succes met Liverpool
18:29
323+
Priske ontvangt geweldig nieuws in aanloop naar Leverkusen-thuis
18:13
114+
Bosz komt met nieuws over Lang
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie