Publiekslieveling NEC nu de gebeten hond bij eigen fans na ‘theater’

Foto: Publiekslieveling NEC nu de gebeten hond bij eigen fans na ‘theater’

Maandenlang was Ivan Márquez één van de publiekslievelingen bij NEC, maar nadat gisteren bekend werd dat de Spanjaard zijn aflopende contract niet gaat verlengen zijn veel fans nu klaar met hem. Op de sociale media keren veel Nijmeegse supporters zich tegen de mandekker.

NEC-fans hekelen ‘theater’ van Ivan Márquez

“Ik hoorde volgens mij in december, bij de eerste aanbieding, al bedragen waarvan ik dacht: dat ga je echt niet doen”, reageert Sander Janssen, NEC-watcher van Voetbal International, in de Jarda Podcast. “Volgens mij heeft Carlos Aalbers vanmiddag gezegd dat hij eerst een aanbieding van twee jaar had gedaan en later een van drie seizoenen. Márquez vroeg daarbij salarissen van top Eredivisie. Waarschijnlijk ging het voor NEC-begrippen echt wel over aardige bedragen, maar zou hij geen topverdiener zijn geworden. Hij zou niet zoveel als Oussama Tannane, Jasper Cillessen of Lasse Schöne gaan verdienen. Moet je dat geven aan zo’n speler?”

Bij Jeroen Rengers, voorzitter van de Supportersvereniging NEC, hikt het vooral tegen het zere been dat Márquez al die tijd het clublogo kuste en meermaals riep dat hij koste wat kost in Nijmegen wilde blijven. “Iedereen weet dat dit soort jongens broodvoetballers zijn en dat is ook niet erg. Het is zijn goedrecht dat hij meer wil verdienen, dat doet menig werknemer bij zijn werkgever. Het probleem is dat er zo’n theater van gemaakt wordt. Daar gaat het de supporters om.”

Reactie Ivan Márquez zelf

Op de sociale media schreef Márquez gisteren zelf: “Ik had dit liever na het seizoen pas gedeeld. Dat komt doordat we met de club nog strijden voor een doel waar ik me voor 100% voor zal blijven inzetten. Ik heb altijd de intentie gehad bij NEC te blijven. Ik voel me heel fijn hier, voel me gewaardeerd. Als ik het logo van een shirt kus doe ik dat omdat ik me zo voel. (…) Ik respecteer dat de club me niet heeft geboden wat ik denk dat ik verdien. Ik denk dat omdat ik vanaf dag 1 goed presteer en me volledig toewijd aan deze club.”

Snap jij Márquez?

  • Ja
  • Nee..
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie