Puntendeling met meerdere gezichten tussen Utrecht en Twente

FC Utrecht en FC Twente hebben bij de vroege zondag wedstrijd de punten gedeeld. De treffers vielen in de eerste helft, waarna de thuisploeg in het tweede bedrijf wat meer aandrong. Tien Tukkers hielden echter stand.

Voor Jans zat er meer in dan één punt tegen oude club

FC Utrecht won midweeks al op eigen veld in de beker tegen RKC Waalwijk (3-2), terwijl bij FC Twente nog het euforische gevoel overheerste na de knappe zege op kampioen Feyenoord. Het duel was vooral een mooi weerzien voor Ron Jans, die drie succesvolle jaren in Enschede beleefde. De bezoekers namen in de Domstad snel het initiatief, maar had nog niet direct het vizier op scherp. In een korte tijd kreeg de formatie van Joseph Oosting met verschillende tegenvaller te maken. Er was er het uitvallen van aanvoerder Robin Pröpper, waarna de band naar Michal Sadílek ging. De Belg Alec Van Hoorenbeeck kreeg de kans om zich te bewijzen.

1-0 uit het niets

Na 23 minuten spelen viel de eerste treffer vanuit het niets in het voordeel van Utrecht. Spits Isac Lidberg week uit naar de rechterkant en bracht de bal voor. Oscar Fraulo nam het leer prachtig vanuit de lucht en volleerde achter Lars Unnerstall: 1-0.

Snelle gelijkmaker

De voorsprong voor de gastheren was niet bepaald terecht, maar daar maalden de supporters niks om. Het duel werd iets onvriendelijker met vijf gele kaarten in twintig minuten. De thuisclub kon acht minuten genieten van de voorsprong. Sem Steijn loste een hard schot dat op korte afstand op de hand van Modibo Sagnan kwam. Dat kon de verdediger niks aan doen, maar de hand was wel omhoog gericht en blokkeerde de inzet. Na het bestuderen van de beelden besloot scheidrechter Serdar Gözübüyük de bal op de stip te leggen. Steijn nam zelf de verantwoordelijkheid en bleef koel: 1-1.

Utrecht wint niet van tien man

Dat was tevens de ruststand, terwijl het spel er niet bepaald beter op werd. Zo vielen er voor beide ploegen weinig grote kansen meer te noteren. Oosting greep in door na een ruim uur Ricky van Wolfswinkel, Mitchell van Bergen en Youri Regeer te brengen voor Manfred Ugalde, Daan Rots en Alfons Sampsted. Een paar minuten later kregen de Tukker een flinke opdoffer te verwerken. Sadílek had al geel en maakte een volgende overtreding: zijn tweede prent betekende dat de Tsjech van het veld af moest.

De elf van Twente probeerde vervolgens vooral tegen te houden, terwijl Utrecht meer balbezit kreeg. Het bleek echter niet in staat grote mogelijkheden af te dwingen. In de slotfase kreeg het onder meer nog een aantal gevaarlijke vrije trappen en corners. Unnerstall kon diep in blessuretijd nog goed redden op een inzet van Yannick Leliendal. De spanning nam zo toe maar het bleef bij 1-1, de bezoekers speelden een aantal counters niet goed uit. Zo leed Twente voor de derde keer puntenverlies dit seizoen, Utrecht hoopte uiteindelijk toch op meer dan een punt.

Scoreverloop: 1-0 (23′) O.Fraulo, 1-1 (31′) S.Steijn (pen.) 1-1