Rai Vloet is terug en reageert voor het eerst

Foto: Rai Vloet is terug en reageert voor het eerst

Rai Vloet heeft vandaag voor het eerst sinds zijn betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeluk in november weer mee getraind bij Heracles Almelo. ‘We hebben juridisch advies ingewonnen’, verduidelijkt directeur Tim Gilissen in het Algemeen Dagblad. ‘We willen hem een kans geven in afwachting van de rechtszaak.’

Vloet zelf reageert op de website van Heracles: “Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien.” Voor interviews is Vloet voorlopig niet beschikbaar, maar op het officiële kanaal van zijn werkgever doet hij eenmalig zijn verhaal.

Het is nog niet zeker dat Vloet achter het stuur zat toen een vierjarig jongetje dood werd gereden, wel bevestigde de politie dat de bestuurder onder invloed van alcohol was toen het noodlot toesloeg op de A4 bij Hoofddorp. “Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt, is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.”

Reactie directeur Gilissen

Directeur Gilissen vervolgt over zijn handelswijze in deze tragische zaak: “Je weegt in deze zaak alles af, elk woord. We hebben veel met Rai gesproken en juridisch advies ingewonnen. We hebben alles afgewogen en op basis wat we van hem gehoord hebben, hebben we heel plat gezegd niet overwogen hem eruit te gooien. Ik wil wegblijven van de zin: ‘je bent pas schuldig als…’, maar dat is wel waar het hier om gaat.”

“Het is niet aan ons, maar aan de rechtspraak om er wat van te vinden. We willen hem een kans geven, in afwachting van de rechtszaak. De kans is groot dat het nog maanden duurt voor er meer duidelijkheid is. Hij heeft recht op werk en aan de andere kant willen we hem weer een kans geven om zijn leven op de pakken.”

Mogelijk ook terug in wedstrijden

Gilissen erkent dat het als moreel verwerpelijk gezien kan worden dat Vloet weer mee mag trainen. “In de beginfase komt er veel emotie bij kijken, maar als het wat langer duurt, ga je rationeler te werk. Dan kijk je ook naar de wetgeving en de regels. De laatste tijd is het wat rustiger geweest rondom dit onderwerp, maar ik begrijp dat dit opnieuw emoties oprakelt. Het is heel dubbel, hij torst iets zwaars met zich mee. Naar omstandigheden gaat het mentaal redelijk met hem. Fysiek is hij ook okay, maar het is niet zo dat hij morgen drie wedstrijden kan spelen.”

En mits fit, gaat Vloet dan ook weer minuten maken in de Eredivisie? “Ja, dat hoort tot de mogelijkheden. Dat de stadions vooralsnog leeg zijn, kan een rol spelen waardoor het voor Rai zelf misschien iets minder moeilijk is om wedstrijden te spelen.”

Wint Heracles na de winterstop bij NEC? Odd 2.87!

Goed dat Heracles hem ook weer zal laten meedoen zodra hij fit is?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
263+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
20+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
239+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
28+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
243+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
231+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
147+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
396+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
88+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
83+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
116+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
74+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
163+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
303+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
66+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
120+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
635+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
118+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
212+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
418+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie