Rangnick laat zich uit over ‘Ajax-transfer’ Henderson

Foto: Rangnick laat zich uit over ‘Ajax-transfer’ Henderson

Ajax wordt sinds deze week hevig gelinkt aan Dean Henderson, een Engelse doelman van Manchester United. De nieuwe trainer Ralf Rangnick heeft vandaag echter laten weten dat hij de back-up achter David de Gea niet zomaar wil laten gaan.

Henderson mocht deze week keepen in het Champions League-duel om des keizers baard tegen Young Boys (1-1) en deed het uitstekend, vond ook Rangnick. “We hebben nogal wat topkeepers. Dat zag je tegen Young Boys. We hebben zeker drie goede keepers, misschien zelfs vier of vijf.” Maar ondanks het feit dat de vacature van sluitpost goed bezet is, zou hij Henderson graag behouden.

“Er kunnen er een of twee worden uitgeleend, maar we hebben drie competities om in te spelen en we hebben drie topkeepers nodig in het geval van een blessure of schorsing.” Twee andere keepers in de selectie van de Red Devils zijn Tom Heaton (afgelopen zomer weggehaald bij Aston Villa) en veteraan Lee Grant, maar zij staan beiden beduidend minder hoog aangeschreven dan Henderson. Rangnick zou dan ook liever één van hen laten gaan, in plaats van Henderson.

Opvolger Onana?

De kans is nog altijd erg groot dat Ajax in de winter al afscheid gaat nemen van André Onana, en mocht dat niet lukken vertrekt de Kameroener na dit seizoen alsnog, transfervrij. Er is dus een nieuwe doelman nodig bij de Amsterdammers, want in oudgedienden Remko Pasveer (38) en Maarten Stekelenburg (39) zit niet heel veel toekomstmuziek. Daar komt bij dat men bij Ajax heeft geconstateerd dat Jay Gorter nog niet klaar is voor het echte werk, en daarom worden de pijlen nu gericht op Henderson, zo meldden de Engelse media.

Hoewel de 24-jarige Engelsman bij United, behoudens dat ene optreden tegen Young Boys, allang niet meer aan bod komt, heeft hij bij Sheffield United vorig jaar nog laten zien dat hij het niveau van de Premier League ruimschoots aankon. Ajax is daar dus ook van overtuigd, zo klinkt het, maar zijn salaris (140.000 Britse pond per week) is wel een obstakel. Voor een transfer naar Nederland zal Henderson flink in moeten leveren.

Dean Henderson

Henderson, een 1.88 meter lange sluitpost, stapte acht jaar geleden van het kleine Carlisle United over naar Manchester United, waar hij al in 2016 aan mocht sluiten bij de hoofdmacht. De Mancunians stalden hem om ervaring op te doen bij Stockport County, Grimsby Town en Shrewsbury Town, en van 2018 tot 2020 bij Sheffield op het hoogste niveau van Engeland. Daar maakte hij veel indruk en groeide hij zelfs uit tot Engels international; in 2020 debuteerde hij onder Gareth Southgate voor de Three Lions. Directeur Edwin van der Sar van Ajax, oud-goalie van Man United, zou in het bijzonder gecharmeerd van Henderson zijn. Op Old Trafford denkt men wel voorzichtig aan een verhuur van Henderson in januari.

Houdt Man United dit weekend de 0 tegen Norwich? 2.2x je inleg bij bet365!

Ajax moet voor Henderson gaan

  • Eens
  • Oneens
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
35+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
323+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
35+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
261+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
410+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
166+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
125+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
713+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
455+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie