Reactie Ten Hag spreekt boekdelen na blamage tegen Spurs

Foto: Reactie Ten Hag spreekt boekdelen na blamage tegen Spurs

Erik Ten Hag kreeg met Manchester United voor de tweede keer op rij tijdens dit Premier League-seizoen met 0-3 klop in eigen huis. Nadat eerder het Liverpool van Arne Slot met klinkende cijfers won op Old Trafford, was het nu de beurt aan Tottenham Hotspur. Ten Hag stak zijn teleurstelling tegenover de pers niet onder stoelen of banken.

Ten Hag reageert tijdens persconferentie zwaar teleurgesteld op nederlaag Manchester United tegen Tottenham Hotspur

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers na een fraaie rush van Micky van de Ven op voorsprong via Brennan Johnson. Een rode kaart van United-aanvoerder Bruno Fernandes maakte de boel op slag van rust extra penibel voor Ten Hag en co. In de tweede helft zorgden Dejan Kulusevski en Dominic Solanke voor de eindstand.

“Het was duidelijk dat we de wedstrijd slecht startten”, reageerde Ten Hag op de vraag hoe hij de wanvertoning van zijn team kon verklaren. “Als je zo snel op zo’n manier een goal tegen krijgt, waarbij een centrale verdediger het hele veld overloopt… Ons plan was om heel goed en geconcentreerd te verdedigen, maar dat liep al snel mis.”

Vanaf dat moment sloeg de stress toe, aldus Ten Hag. “We maakten slechte keuzes, hielden geen balbezit, waren niet agressief genoeg. We zetten niet op de juiste wijze druk. Toch kregen we kansen”, vertelde de Nederlander.

Nederlandse trainer met rug tegen de muur

“Er was de mogelijkheid voor (Joshua) Zirkzee, we raakten de paal met (Alejandro) Garnacho, maar de rode kaart veranderde alles”, wees hij op het wegsturen van de Portugese captain. “Dat had een grote invloed op de wedstrijd.”

Kan United terugslaan en zal dat onder Ten Hag zijn? “Natuurlijk kunnen we deze zwarte bladzijde omslaan. Er komt altijd een nieuwe dag, er komt altijd een nieuwe wedstrijd. We moeten leren als team, maar dat moet snel gebeuren. Fouten zoals vandaag en eerder deze week (tegen FC Twente, red.) mogen op dit niveau niet voorkomen.”

Denk jij dat Ten Hag dit seizoen afmaakt bij Manchester United?

  • Ja, hij krijgt nog vertrouwen van de eigenaars
  • Nee, zijn tijd bij United zit erop
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie